Tudnátok fantasy könyveket ajánlani?
A változtosság kedvéért én most nem a tinilánykás romantikus vackokat fogom ajánlani.
Sebastien De Castell - Az áruló pengéje
Jim Butcher könyvei
Joe Abercrombie - A penge maga
Aanthony Ryan - Az ébredő tűz
Nicholas Eames - A Wadon királyai (most fog megjelenni magyarul talán jövő hónapban, ISTENI JÓ)
Garth Nix - Sabriel
Lev Grossman - A varázslók
Ja.
Brandon Sanderson: Elantris
Terry Goodkind: Az első szabály
Patrick Rothfuss: A szél neve
Steven Erikson: A Hold udvara
Joe Abercrombie: A penge maga
Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa
David Gemmell: Kard a Viharban
Terry Pratchett: Fegyvertársak
Jonathan Stroud: A szamarkandi amulett
Brandon Sanderson: A Végső Birodalom
Brian McClellan: Vérrel írt ígéretek
Katherine Addison: A koboldcsászár
Cinda Williams Chima: Lángvető
Brian Staveley: A császár pengéi
Joe Abercrombie: Half a King – Az uralkodó
Lian Hearn: A fülemülepadló
William Nicholson: A Szél Dalnoka
Peter V. Brett: A Rovásember
Michael J. Sullivan: Trónbitorlók
Silvana De Mari: Az utolsó tünde
Én most olvastam egy egész jó urban fantasy-t, amiben igaz tinik szerepelnek, de szerintem eléggé félrement a besorolása, mert eléggé horrorisztikus gyilkosságok szerepelnek benne. Szóval ha bejön az urban fantasy, akkor érdemes beleolvasni.
Libba Bray: A látók (sorozat, a második része az Álmok mélyén)
Daniel O'Malley: A bástya
Brandon Sanderson: Ködszerzet-trilógia, Elantris
Robin Hobb: Látnok-ciklus
Utálni fogtok, de leírom mit gondolok, szóval komolyan kérdező nem tudod használni a Google-t?
Beírod: híres/jó/népszerű/ismert -amelyiket akarod fantasy regények, és ki fog dobni neked vagy tízezer találatot, meg egy rakás listát.
Még fapadosabb megoldás, hogy fölnézel egy könyvtár oldalára, beírod tárgyszónak a keresésbe, hogy fantasy és kidobja az összes, ami nagyobb könyvtáraknál több száz kötet lesz ilyen témájú könyvet.
Néha olyan érzésem van, mintha a könyvesbe pár olyan ember írogatna, akinek semmi fogalma nincs az internet használatáról, ami azért paradoxon, mert akkor ezeket a kérdéseket se tudnák kiírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!