16-18 évesek! Mik a kedvenc könyveitek?
Az elsővel nem értek egyet teljes mértékben. Igenis olvasunk, csak kevés az időnk. Aki értelmes annyira hogy érdekeljék a könyvek, az inkább tanul mert olyan iskolába jár ahol ez elvárás. Szerencsés az, aki kevesebb tanulással is képes jól teljesíteni az iskolában.
Na de hogy a kérdésre is válaszoljak:
Én leginkább a fantasy-ket, krimiket, thrillereket kedvelem. Néhány példa írókra: Neil Gaiman, Dan Wells, Josh Malerman. Meg természetesen a klasszikus Agatha Christie könyvek.:)
Úgy vettem észre, hogy nekem az átlagostól jóval eltérő ízlésem van könyvek terén, hiszen ez a korosztály nem olvas ennyi brutális könyvet mint én :D A legtöbben ebből a korosztályból a Vörös pöttyös könyveket olvassák (gondolom, tudod melyik kiadóról beszélek), meg több velem egyidős lány is olvassa/olvasta pl Leiner Laura könyveit. (Nekem ezek közül egyik sem nyeri el a tetszésem, de ahogy én megfigyeltem, az "átlag" ezeket olvassa.)
18/L
Előre bocsi, 19 vagyok. De talán még belefér... A kedvenceim: Brandon Mull: Titokfölde sorozata, Jonathan Stroud Bartimaeus-trilógiája, most kezdtem bele a Szent Johanna gimibe, és azért tetszik, mert én ezeket már hasonlóképpen átéltem. (Túl az érettségin)
De szeretem Agatha Christie-t, Neil Gaimant, Ottlik Gézát, Sír Arthur Conan Doyle műveit is. :)
Amúgy mindenevő vagyok könyv terén, de a csöpögő romantikusokhoz eddig nem jött meg a kedvem. :D
Középsuli elején Dragonlance könyveket daráltam, olcsó történelmi regényeket olvastam amik az ókori Rómáról vagy a 16. századbeli kalózokról szólt.
Aztán rátaláltam a Sötét örvény könyvekre, ez olyasmi mint a Vörös pöttyös, csak kevesebb romantikával és több erőszakkal. A sorozat Fantasy köteteit rögtön megveszem, egyikben se csalódtam még.
A jelenkorban játszodók közül A Tetovált Lány és a Leslie L. Lawrence könyvek fogtak meg.
A hagyományos könyvek mellett hétről hétre követtem a Naruto és Bleach mangákat, kezdetben magyarul.
Manapság Light Novelleket olvasok (angolul mobilról), ezekből kiemelném az Overlordot.
21/F
Fantasy, leginkabb a vampirosak
A halhatatlansag szabalyai
Vacsora a vampirral
A lanyok olykor harapnak
Ember a sotetben
Apa, randizhatok egy lovaggal
Gyonyoru titkok muzeuma
Én 17 éves vagyok, lány, és én nagyon szeretem a romantikus, krimi és fantasy könyveket. Sokat olvasok viszonylag, így nehéz kedvencet választanom:D
Kedvenceim:
romantikus:
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Katherine Allred: Az ámbrafa
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
krimi:
M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Stephen King: A halálsoron
fantasy:
Cassandra Clare könyvei, főleg a Pokoli szerkezetek trilógia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!