A Harry Potterben a vérfarkasok emlékeznek arra, hogy mi történik az átváltozásuk ideje alatt?
Eddig háromszor olvastam végig a sorozatot, és mindig is úgy gondoltam, hogy nem emlékeznek. Arra még igen, hogy fájdalmas az átalakulás, de azokra a történésekre, amiket farkasként éltek meg, már nem.
De most jobban utánanéztem, és sehol nem írnak ilyet. Valamint jobban belegondolva, Remus is mondja, hogy amikor nekiálltak kitervelni, hogy mit fognak a legközelebbi telihold ideje alatt csinálni, akkor elszállt a bűntudata, amit Dumbledore átverése miatt érzett.
Most viszont össze vagyok zavarodva, mert én ebben nagyon biztos voltam:D
Szóval légyszi, aki tudja, hogy mi az igazság, az árulja el nekem<3
Érdekes, nekem soha sem fordult meg a fejemben, hogy ne emlékeznének rá. :D
És mivel Lupin is mondta, hogy mennyire élvezte James-ékkel az átváltozásait, nyilván emlékezett rá.
Mintha lett volna egy olyan rész, hogy Hagrid (vagy más) megemlítette a triónak a harmadik rész végén, hogy Lupin mondta, nem bántott senkit átváltozva, mert éhes maradt utána.
De az viszont tuti benne volt, hogy sok vérfarkas direkt harap meg varázsló gyereket, hogy többen legyenek, s nagyobb legyen a hatásuk. Lupint is így harapták meg, meg a hatodikban az egyik testvérpár is azért sírt, mert az öccsüket megölte az a vérfarkas, amelyik megharapni akarta csak, de nem tudta türtőztetni magát.
Szóval kétesélyes dolog, lehet, hogy nem pontosak az emlékeik, vagy baki.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, ment a zöld pacsi.
Aki még tud valamit, ossza meg velünk, továbbra is érdeklődve hallgatom a véleményeket:)
Igen, a két utolsónál van a teljes igazság!
Ha ivott a farkasölőfű főzetből, az emberi tudata megmaradt.
Szerintem nem emlékezett rá. Max annyi maradt meg neki, hogy Jamesékkel csatangoltak a birtokon. Meg ha teljesen tudatánál lett volna, akkor nem félt volna attól, hogy megharaphat valakit.
,,A bájital,amit Piton professzor szokott főzni nekem,egészen új találmány.Enyhíti a tüneteket. Ha a holdtölte előtti héten beveszem,meg tudom őrizni a tudatomat az átalakuláskor... "
Én ebből azt szűröm le, hogy amíg nem találták fel a farkasölőfű főzetet, addig nem volt tudatánál teliholdkor. De ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!