Milyen könyvet olvassak, mondanátok párat?
Sziasztok! Mondanátok pár könyvet ami nagyon jó?Ami elgondolkodtató vagy szókincsemet bővíti.Kalandos is lehet.Bármi ami jó.
Milyen könyveket ajánlanátok egy 16 éves fiúnak,nekem? :)
Előre is köszönöm a választ!
Agatha Christie bármely könyve
Trónok harca
Bane krónikák
Az emlékek őre
George Orwell: Állatfarm
: 1984
Jane Teller: Semmi
Anna Woltz: Black Box
Én 17 évesen olvastam a Mein Kampfot, amit 12 évesen vettem a húsvéti pénzemből, és akkor még nem értettem.
Nyilván ez függ az adott illető létezési szintjétől. Nekem bővítette a szókincsem, és emlékszem, hogy évekig utána még az írásomban is megjelent az a stílus, amit az utolsó németek használtak azokban az időkben.
Persze, nem mintha bármi különös lenne a Mein Kampffal kapcsolatban. Lényegében egy történelmi dokumentum, leírja Hitler, az első világháború és a párt történetét, ennél többet aligha tesz. Miután valaki olvassa, elég nevetségessé válik, hogy az emberek fejében valami "Sátán bibliájaként" él. Az égvilágon semmiféle "szélsőséges" nézet nincsen benne, csak a modern elmének, és örülök, hogy azóta meghaladtam a nemzetiszocializmust.
Lovecraft könyvei, főleg eredeti nyelven, szintén nagy hatást gyakoroltak rám. Misztikus horrort írt, de nem a mai olcsó stílusban. Egyesek szerint nem fikciót írt, hanem a saját látomásait jegyezte le és "színezte ki".
Leiner Laura
Szent Johanna Gimi
Bexi sorozat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!