Ki olvasta ezeket? (lent)
Petőfi: Apostol
Arany: Toldi estéje
Jókai: Az aranyember
Madách. Az ember tragédiája
Mikszáth: Beszterce ostroma
Kosztolányi: Édes Anna
Ibsen: A vadkacsa
Stendhal: Vörös és Fekete
Karinthy: Utazás a koponyám körül
Ez mind kötelező olvasmány jövőre. El fogom olvasni - ert ígéretesnek hangzanak - de érdekel a ti véleményeteket is arról hogy milyenek. Köszi a válaszokat. (Ja és nem azt kérem 2hogy a google a barátom" mert nem tartalmat kérek hanem véleményeket a könyvekről. Köszike előre is.
Nekem ezek közül 5-öt adtak fel kötelező olvasmánynak:
Petőfi: Apostol
Arany: Toldi estéje
Jókai: Az aranyember
Madách. Az ember tragédiája
Ibsen: A vadkacsa
Kiváncsi vagyok, milyenek lesznek, mert nagyon szeretek olvasni :)
Magyar szakot végeztem... :-) Mindet olvastam - kivéve Karinthy-t, ott csak a rövidítettre futotta az energiámból (sok volt a kötelezőnk akkor), de a rövidített alapján érdekesnek tűnt, el szeretném olvasni vmikor azt is.
A többit gimnáziumból ismerem, ill. egy-kettő egyetemen is újra előkerült kötelezőként.
Még ha ciki is bölcsész háttérrel ilyet mondanom, vállalom, hogy Az aranyember és a Toldi estéje nem fogott meg. Művészként természetesen elismerem Jókait és Arany Jánost, mert nagyon tehetségesek, de tőlem távol állt mindkét történet hangulatvilága, így nem kedveltem őket különösebben. (Arany a balladái miatt szeretem nagyon.)
Ezek közül a legjobb sztem az Édes Anna, A vadkacsa és a Vörös és fekete!!! Ki ne hagyd ez utóbbit, eszméletlenül jó regény, akárki akármit mond. :-))
Nekünk az utolsó kettőt nem kellet, ezeket nem olvastam. Az aranyembert sem, ez az egyetlen kötelező, amit nem olvastam el. Az Apostol és a Toldi estéje nem tetszettek, az Ember tragédiája semleges. Mikszáth művei kifejezetten tetszettek, a Beszterce ostroma is, de leginkább a novellái. A Vadkacsa sem volt rossz, pedig a drámák tényleg nem túl élvezhetőek könyvben.
Az Édes Anna viszont szerintem szenzációs, az elemzése után többször újraolvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!