Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ki olvasta ezeket? (lent)

Ki olvasta ezeket? (lent)

Figyelt kérdés

Petőfi: Apostol

Arany: Toldi estéje

Jókai: Az aranyember

Madách. Az ember tragédiája

Mikszáth: Beszterce ostroma

Kosztolányi: Édes Anna

Ibsen: A vadkacsa

Stendhal: Vörös és Fekete

Karinthy: Utazás a koponyám körül

Ez mind kötelező olvasmány jövőre. El fogom olvasni - ert ígéretesnek hangzanak - de érdekel a ti véleményeteket is arról hogy milyenek. Köszi a válaszokat. (Ja és nem azt kérem 2hogy a google a barátom" mert nem tartalmat kérek hanem véleményeket a könyvekről. Köszike előre is.

2010. jún. 11. 17:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

régen olvastam őket, de a Kosztolányi és a Stendhal műveket 4-szer olvastam el, mert letehetetlenül jók!!!

a többi is érdekes és szép, a Madách-mű nehéz egy kicsit, de ha odafigyelsz, ráérzel a nyelvezetre:)

2010. jún. 11. 17:22
 2/15 A kérdező kommentje:

Tényleg? Hátha igazad van és nekem is jók lesznek.^^

A Madách-ot neten elkezdtem - könyvben folytatom de csak az első ének első bekezdéséig jutottam. Tényleg nehéznek tűnik a nyelv. =)

2010. jún. 11. 17:24
 3/15 anonim ***** válasza:
Hányadikas vagy? (Bocsi hogy nem a kérdésre válaszolok)
2010. jún. 11. 17:25
 4/15 anonim ***** válasza:
Karinthy-n kívül mindet olvastam:)
2010. jún. 11. 17:26
 5/15 anonim ***** válasza:

Sztem ezek közül ami picit nehezebb és unalmasabb az Arany,és Mikszáth...

A többi vagy elég olvasmányos,v.elég rövid ahhoz h.ne akadj ki tőlük...Sztem simán el lehet olvasni egyik-másikat 1-2 nap alatt:D

Madách sztem izgi,én nagyon szerettem,de mivel még az értelmezését nem ismered(gondolom)ezért néha nehéznek tűnhet..Ha akarod olvass picit utána először,és akkor jobban fogod szeretni.

Nekem ezek közül Madách,Stendhal és Kosztolányi jött be nagyon.A legkevésbé Mikszáth és Arany:D

2010. jún. 11. 17:29
 6/15 anonim ***** válasza:
Én az Apostolt, a Toldit untam, A Madáchra nagyon oda kell figyelni, Karinthy nem kötött le, a többi viszont határozottan tetszett. A Kosztolányi nagyon megrázó.
2010. jún. 11. 17:32
 7/15 A kérdező kommentje:

17:25 - jövőre leszek 13.-os. (:

Köszönöm a véleményeteket!^^

2010. jún. 11. 17:33
 8/15 anonim ***** válasza:

Az aranyembert nem olvastam anno el, mert nem igazán tetszett az eleje, aztán elmaradt... Az ember tragédiáját se olvastam pedig kellett volna. Mindegy, majd idén nyáron bepótolom őket.

A Beszterce ostroma nekem nem tetszett, de minden Mikszáth írással így vagyok... :/

Az Édes Anna, A vadkacsa, a Vörös és fekete nekem nagyon tetszett.

A többi meg nem volt kötelező. :)

2010. jún. 11. 18:23
 9/15 anonim ***** válasza:
Nekem Az aranyember a kedvencem, az első néhány oldalt viszont kihagytam, mert az tényleg unalmas, de utánna olyan jó. :) A Beszterce ostroma is tetszett, meg úgy mindegyik, kivéve Madách, azt nem bírtam elolvasni, rövidítettben is alig volt erőm. A többi viszont nekem tetszett :)
2010. jún. 11. 19:14
 10/15 anonim ***** válasza:

Én sorban fogok válaszolni rájuk.

Apostol: Ezt elolvastam, őszintén szólva nekem nagyon tetszett. Tanulságos ki verses elbeszélés, és még olvasmányos is.

Toldi estéje: Ezt is olvastam. Bár ez nekem annyira nem tetszett, de tűrhető volt.

Az aranyember: Ez nekem nagyon tetszett. Szerintem Jókai egyik legjobb műve. Sokan A kőszívű ember fiai negatív tapasztalatai után nem hajlandóak ezt elolvasni, pedig a két könyv össze sem hasonlítható. Az első néhány oldal valóban kissé unalmas, de érdemes átrágni magad rajta. Szerintem ez egy remek könyv.

Az ember tragédiája: Ez alapmű. Nem tudok róla mást mondani. Olvasmányos nagyon, és rendkívül tanulságos. Ezt mindenkinek el kell egyszer olvasnia.

Beszterce ostroma: Érdekes kis szatirikus regény, de nekem tetszett. Szerintem ez is jó olvasmány.

Édes Anna: Mit is mondjak? Én kicsit többet vártam volna tőle el. Nem bírtam végig olvasni, letettem. Szerintem Kosztolányi korántsem olyan jó regényíró, mint amilyen jó költő.

A vadkacsa: Ez is elolvastam. Mivel dráma, érdekes olvasmány, de csak ha mint drámát olvasod. Annyira nem élvezetes, mint egy regény.

Vörös és fekete: A világ valaha íródott egyik legunalmasabb műve. Rémes. Én szó szerint bealudtam a könyvön, és úgy döntöttem leteszem. Kibírhatatlan olvasmány, halál unalom az egész. Nem szól semmiről, és nincs semmiféle kirajzolódó sztori. Sz*r.

Utazás a koponyám körül: Ezt nem olvastam.

2010. jún. 11. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!