Szerintetek melyik roxforti házba kerülnének az alábbi karakterek?
Az igazi Mordonról nem sokat tudunk, de szerintem Griffendél
Kingsley: Hollóhát
Lockhart hollóhátas volt, ahogy Mógus, Trelawney és Ollivander is.
Madam Pomfrey szerintem hugrabugos, Caramelhez őszintén nincs tippem, Scrimegour talán Hollóhát, Bumfolt Griffendél vagy Hugrabug, Kupor meg Hollóhát.
Mordon: Hollóhát, vagy Griffendél
Kingsley: Hollóhát egyértelműen, ő nem egy meggondolatlan vakmerő karakter
Caramell: nehéz ügy... nem bátor, nem okos, nem hűséges.. becsvágya viszont határtalan, Malfoy-jal is nagyon jó kapcsolatokat ápol... engem kissé Lumpsluck-ra emlékeztet (csak gagyibb formában) legyen a Mardekár
Scrimgeour: ő nagyon érdekes ember... Okos, jó logikájú, nem szélsőségesen becsvágyó, bátor de nem megfontolatlan, manipulációtól se riadna vissza, de kínzás hatására se árulta el Harryt. A külső jegyeit is figyelembe véve leginkább a Griffendélt tartom valószínűnek, esetleg Hollóhát.
Lockhart... nem okos, nem bátor, nem hűséges barát - van benne viszont határtalan becsvágy, becstelen módszereket (felejtésátkot) is használva: egyértelműen Mardekár.
Mógus: nagyon kevés információ áll rendelkezésre abból az időből, amikor még nem találkozott Voldemorttal. Ő egyáltalán nem volt rossz varázsló, sőt említi, hogy nevetséges eszméket vallott jóról és rosszról stb. tehát pont Voldi ellentettje lehetett. Azt hiszem, Hugrabugos lehetett.
Trelawney: nehéz ügy... becsvágya csak addig terjedne, hogy ismerjék el végre a tehetségét. Azt nem tudni, hogy tanulmányiba mennyi energiát fektetett, úgy tűnik, ismeri a különböző jóslásokat (más kérdés, hogy nem működnek nála, mert ő csak transzban lát) - tehát lehetne Hollóhátas. A csatába is beszáll a kristálygömbök hajigálásával, így nem lehetetlen a Griffendél vagy a Hugrabug sem. De inkább Hollóhát.
Bumfolt: lehet, hogy csak a Dimburni darazsas jelmez sárga-fekete színe miatt, de nekem azonnal a Hugrabug ugrik be. Kicsit naív, mindenkiről jót tételez fel optimista, barátságos... Hugrabug :)
i d. Kupor: végtelenül becsvágyó, társasági körökben is jól mozog: Mardekár. Mindazonáltal mivel a felesége utolsó kívánságát törvénytelenül is teljesíti, felmerül a Hugrabug, illetve az imperiust időnként sikerül megtörnie, és azonnal figyelmeztetni akarja Dumbledore-t, kiáll az elveiért... lehet Griffendél is. Illetve a Hollóhát is lehet, nincs, ami ennek ellentmondana. Szerintem eldönthetetlen.
Ollivander: végig egy semleges, magát a mágiát szakmai szemmel értékelő ember marad, legyen az akár jó vagy akár rossz célra használva. Rendkívül magas szintű, speciális, ráadásul folyamatosan fejlesztett tudással. Hollóhát.
Madam Pomfrey: tudása miatt lehet Hollóhát. A betegei érdekében bárkivel szemben ki mer állni, tehát Griffendél is simán. Viszont bárki is a betege, mindenkit becsületesen, részrehajlás és ítélkezés nélkül ellát - tehát Hugrabug is. Valahogy a Hugrabugot tartom esélyesebbnek.
Mordon: Griffendél
Kingsley: Griffendél vagy Hollóhát
Scrimgeour: Griffendél vagy Hollóhát
Lockhart: Mardekár
Mógus: Hollóhát (szeretett tanulni, kutatni, és diákként még inkább könyvmoly lehetett, emellett tudjuk, hogy akkor még jó eszméket vallott.)
Trelawney: Hollóhát vagy Hugrabug
Bumfolt: Hugrabug
id. Kupor: Hollóhát
Ollivander: Hollóhát
M. Pomfrey: Hollóhát
Én nem igazán gondolkozok azokon a karaktereken, akiknek a háza meg van adva.
Szóval:
Mordon: Griffendél
Kingsley: Szintén Griffendél
Caramel: Ő róla őszintén nem tudom, Mardekár vagy Hugrabug
Scrimgeour: Griffendél
Lockhart ugye hivatalosan Hollóhátas, ahogy Mógus és Trelawney is, én ezekkel egyetértek.
Bumfolt Hugrabug.
Kupor: Mardekár
Ollivander: Hugrabug
Madam Pomfrey: Hollóhát
Mordon -griffendel
Kingsley - hollohat
Caramel - mardekar (rowling mondta hogy o mardekaros volt)
Scrimgeour - talan griffendel
Lockhart - rowling azt mondta hogy hollohatas, de nekem inkabb mardekarosnak tunik
Mogus - elvileg o is hollohatas
Trelawney - elvileg o is hollohatas, de en annyira nem latok benne hollohatas vonasokat
Bumfolt - hugrabug
Kupor - mardekar
Ollivander - hollohat (rowling szerint)
Pomfrey - hugrabug vagy hollohat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!