Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szjg! Ezeket csak én nem értem?

Szjg! Ezeket csak én nem értem?

Figyelt kérdés

1.Renáta szörnyen hisztis karakter,mindig róla van szó,és sosincs semmi baja,mégis mindenki körbeugrálja. Hogy is van ez?

2. Nemtudom miért baj,ha 17-18 éves "tinik" alkoholt fogyasztanak szerintem ebben semmi bűn nincsen.

3.Renáta és Cortez nem lehetnek valami vékonyak ha édességeken,mekis kaján és kólán élnek+plusz nem is sportolnak.

4. Cortez mitől olyan nagymenő? Azért mert jól néz ki? Soha meg se szólal,nincs 1 vicces beszólása se,mindig csak zenét hallgat,és nincs olyan,hogy egy egész iskola rajong érte,ez azért elég nagy túlzás.

5.Miért hiszi azt mindenki ,hogy Renikét utálja Vladár? Mindig megadta neki a jobb jegyet,és segített neki a pályaválasztásban is. Reni ezzel is csak magára tereli a figyelmet.

6. Egy iskolában nincs olyan,hogy 1 diák leordítja a tanárt(Kinga)a tanárnak nagyobb a tekintélye mint a tanulónak.

7.Renáta egyáltalán nem érdemli meg az "iskolaelső" vagy milyen címet,mivel 1 betűt nemtud angolul,és tesiből is elég szánalmas.

8. A könyvek végére Renáta full önző lett,csak magára és Cotezre gondolt,a többieket nagyívbe lesz*rta.

9.Mi az,hogy már májusban lezárják a diákokat? 1 iskolában rendesen júniusig van tanítás,de ők már májusban filmeket néznek az órákon.

10. Mi az,hogy senkinek nincsenek tesói,unokatesói,rokonai? Elég hihetetlen,hogy majdnem mindenki egyke a

11. Renike miért háborodik fel ha pénzt kap a nagyszüleitől? Örüljön,hogy kap valamit,es megveheti magának amit akar,de természetesen most is ő az áldozat.

2018. márc. 19. 09:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
+ Elit gimi ugye, de az egész tanári kar nem tud megfékezni egy csőcselék osztályt, akinek az IQ-ja annyi, mint egy zöldszemes ostorosnak, és semmilyen komoly büntetés nincs? Nálunk úgy repült volna az osztály háromnegyede, mint a szél.
2018. márc. 20. 14:34
 12/19 anonim ***** válasza:
11. Hat mert szuksege van a sajnalatra
2018. márc. 20. 16:18
 13/19 A kérdező kommentje:
#10 tied a legjobb valasz:)
2018. márc. 20. 16:22
 14/19 anonim ***** válasza:
95%

10-es, sajnos elég sokszor megesik, hogy ilyenért nem szólnak semmit, vagy ha igen, az akkor se ér semmit, mivel tettek nincsenek mögötte. Legtöbbször nem is figyelnek a diákokra a konkrét tanórán kívül.

Annak a résznek úgy kellett volna történnie, hogy amikor tönkreteszik a fiú biciklijének fékjét, akkor beleesik a bokorba, s az egyik ág átszúrja. Persze akkor nem egy súlytalan tinisztori lenne, de legalább megfelelő lenne az üzenete.

2018. márc. 20. 22:14
 15/19 anonim válasza:
13%
Szerintem nem kéne ennyire szidni ezt a könyvsorozatot. Ez egy kitalált történet, nem kell, hogy minden valósághű legyen benne. Mondjuk , néhány dolog igaz abból amit itt egyesek mondtak de az egyik leghíresebb magyar könyvsorozatról beszélünk. És többen vannak akik szeretik tehát ez nem véletlen. Gratulálok mindenkinek , hogy nem tudtok úgy könyvet olvasni, hogy ne a hibát keressétek benne. Tényleg gratulálok.
2018. ápr. 14. 12:14
 16/19 anonim ***** válasza:
90%

15. Szerintem meg arról van jogom véleményt formálni amiről szeretnék, és ahogy szeretnék. Vavyan Fable, na neki igen, Magyarországon nagyon ismert könyvsorozata van, vannak benne nem valóságos részek, és ezzel semmi baj sincs.

Itt főként a logikátlansággal van a baj. A külföldi könyvekben is tele van lemásolt, tucat helyzetekkel *nem szép lány- híres fiú, szegény lány- gazdag, menő lány, stb.*, de az SzJG közel sem hozza a szintjüket, és nem is kell, ha egyszer olvasható könyvet akarunk a kezünkbe venni. Ennél még a Twilightban is jobban kiépített karakterek vannak, pedig azt se szeretem.

2018. ápr. 14. 14:24
 17/19 A kérdező kommentje:
Kedves 15. Ha az osszes hibat kigyujtottem volna lenne meg par kerdesem. De ha nem tudsz normalisan valaszolni nem is kell pazarolnod a draga iddodet.
2018. ápr. 15. 08:58
 18/19 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem remek észrevételek, pont ebből látszik, hogy figyeltél a könyvre, mikor olvastad.

1) Engem is zavar, hogy körbeugrálják, gondolok itt arra, hogy msn-en mindenki feszt ráír, pl deszkás videókat küldenek neki, vagy Andris és Robi őt kéri, hogy döntsön egy játékkal kapcsolatban, vagy pl Dave/Macu, hogy mivel bővítsék a telójukat, stb. Mindenki tudja, hogy Reni semmi ilyesmivel nincs képben, konkrétan semmi 21. századi dolgot nem ismer, ráadásul látszik rajta, hogy nem is akar, már miért kérné ki bárki is a véleményét? Még egyszer-kétszer az elején talán, de utána...? :D

2) Szerintem sincs gáz vele. Andris és Robi cigiznek, nagy kaland, Máday kb úgy vadászik rájuk, mintha füvet terítenének a suli területén. Rettenetesen el van túlozva, de ezt legalább be lehet tudni annak, hogy az írónő jó példát szeretne a kisebb olvasók elé állítani.

3) Így van, ráadásul Reni rengeteg sütit eszik + éjjelente szintén a pótvacsik alkalmával. Valszeg szerencsés alkatúak, különben gurulnának, Reni mindenképp.

4) Valszeg a külseje, a lazasága, és az, hogy menő dolgokat szeret (deszkázás, az általa preferált kultfilmek, plusz a Ramones és a Clash tényleg állati király bandák). De amúgy tényleg túl van tolva ő és Ricsi is. Dave és Zsolti ezerszer nagyobb poénokat durrogtatnak.

5) Mert utálja is, a segítség ellenére. És jogosan utálja. Reni pofátlanul sz_rik a kiadott feladatokra, legyint azzal, hogy ő nem tudja, nem érti, és meg sem erőlteti magát. Nem lenne nehéz Vladárnál teljesíteni azért. Ricsi sem tud rajzolni, őt mégsem utálja Vladár - mert Ricsi, ha szarul is, de elvégzi, amit rábíz a tanár. Nem véletlen utálja Virágot Gazdag vagy Cortezt Kardos. Csak Renike nem fogja fel, hogy őt pont ugyanazért utálja Vladár.

- Ebben is full igazad van. Egy-két gyengébb lelkű (Reni, Karcsi vagy pl Virág) oké, hogy berezel Kingától, de ennyi diák? meg TANÁROK? Lóf_szt :D

- Jogos ez is teljesen. Még az angol hagyján, legalább azt látjuk saját szemmel, hogy súgja össze neki Arnold, majd Cortez, de a tesi? Mikor folyton álgörcsökkel ül a padon meg összeesik futás közben, leborul a szekrényről, stb? Egyedül a korizása volt értékelhető kilencedikben, utána brutálisan szánalmas teljesítményt nyújtott. Nálunk az ilyen teljesítmény kettest, max hármast ért tesiórán. És erre ötös. Akkor Kingáék minimum hetest kéne, hogy kapjanak az a-s csajokkal :D

8) Pontosan. Főleg Arnolddal volt tahó.

9) Hát, ez lehet a magánsulinak valamilyen sajátossága, ezt nem tudom én sem.

10) So-so azért vannak. Pl Virágnak van öccse, Kingának húga, Andris + Robinak is lehetnek tesói, az nem derül ki. Gábornak is lehet.

11) Nah ez megintcsak jogos. Mi baj a pénzzel? Örüljön, hogy kapott.

2019. nov. 9. 01:22
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyrészt igazad van.

Szerintem az alkoholt azért ítélik el ennyire, hogy formálni próbálják a fiatal olvasókat. A valóságban azért elég sok kiskorú van, aki túl sokat iszik.

Reni egy ideig járt el kondiba (bár nem tudom, ténylegesen mennyit mozgott ott), és Kingával futni.

Viszont ami szerintem teljesen valósághű, az Cortez. Ezzel nem azt mondom, hogy reális, mert nem. Semmi értelme, de ilyen tényleg van. Nálunk gimiben volt egy felsőbb éves srác, megszólalásig hasonlított Shawn Mendes-re, és minden második lány térde remegett, ha meglátta. Nem viccelek, volt ilyen barátnőm. Meglátta az utcán, és remegett a lába. Pedig semmi különleges nem volt abba a srácba, szerintem kicsit bunkó is volt. Szimplán jól nézett ki, és mindenki oda volt érte. A fiúk között alfahím volt.

2020. szept. 16. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!