Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szjg! Ezeket csak én nem értem?

Szjg! Ezeket csak én nem értem?

Figyelt kérdés

1.Renáta szörnyen hisztis karakter,mindig róla van szó,és sosincs semmi baja,mégis mindenki körbeugrálja. Hogy is van ez?

2. Nemtudom miért baj,ha 17-18 éves "tinik" alkoholt fogyasztanak szerintem ebben semmi bűn nincsen.

3.Renáta és Cortez nem lehetnek valami vékonyak ha édességeken,mekis kaján és kólán élnek+plusz nem is sportolnak.

4. Cortez mitől olyan nagymenő? Azért mert jól néz ki? Soha meg se szólal,nincs 1 vicces beszólása se,mindig csak zenét hallgat,és nincs olyan,hogy egy egész iskola rajong érte,ez azért elég nagy túlzás.

5.Miért hiszi azt mindenki ,hogy Renikét utálja Vladár? Mindig megadta neki a jobb jegyet,és segített neki a pályaválasztásban is. Reni ezzel is csak magára tereli a figyelmet.

6. Egy iskolában nincs olyan,hogy 1 diák leordítja a tanárt(Kinga)a tanárnak nagyobb a tekintélye mint a tanulónak.

7.Renáta egyáltalán nem érdemli meg az "iskolaelső" vagy milyen címet,mivel 1 betűt nemtud angolul,és tesiből is elég szánalmas.

8. A könyvek végére Renáta full önző lett,csak magára és Cotezre gondolt,a többieket nagyívbe lesz*rta.

9.Mi az,hogy már májusban lezárják a diákokat? 1 iskolában rendesen júniusig van tanítás,de ők már májusban filmeket néznek az órákon.

10. Mi az,hogy senkinek nincsenek tesói,unokatesói,rokonai? Elég hihetetlen,hogy majdnem mindenki egyke a

11. Renike miért háborodik fel ha pénzt kap a nagyszüleitől? Örüljön,hogy kap valamit,es megveheti magának amit akar,de természetesen most is ő az áldozat.

2018. márc. 19. 09:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
74%

1. Mivel a könyv valójában Reni naplója, így az ő szemszögéből van bemutatva. Természetes, hogy így "mindig róla van szó."

2. Ezzel tényleg semmi baj nincs, de vannak fiatalok, akik nem élnek ezekkel a dolgokkal. Reni is ilyen, nyilván a naplójában is így ír róluk.

3. Néz egyszer körbe a mekiben, tele van vékony emberekkel. Ennyitől senki sem hizik el, ami a könyvben szerepel. Pluszban régen olvastam már, de nem rémlik, hogy volt benne olyan rész, amiben kitérnek arra,hogy Reni és Cortez vékony lenne.

4. Valóban túlzás, de ez megint csak Reni szemszögéből van megírva. Annó kb.én is így gondoltam a menő iskolatársaimra, hogy mindenki őket akarja,őket imdádja, ők az iskola Urai.

5. Azért, mert állandóan beszól neki és leégeti Renit a többiek előtt.

6. Kinga személyiségéhez ez passzol. A könyv (Reni) szerint ő egy olyan lány, aki képes erre. Szerintem ezzel sincs gond.

7. Angolból segítenek neki a többiek, főleg Cortez, így a jegyek alapján abból is jó. Egyébként meg a többiekhez képest okos, szorgalmas lány, így simán lehet iskolaelső.

8. Megint csak ismételni tudom magam, ez Reni naplója.

9. Ez tényleg fura, de mivel a SzJGben az utolsó hét a versenyek hete muszáj a diákokat lezárni májusban.

2018. márc. 19. 14:08
 2/19 anonim ***** válasza:
87%

Összegezve igen, Reni egy rohadt idegesítő karakter. Magam részéről nem értem, hogy Cortez is mibe szeretett bele benne, mert ugye nem beszélnek túl sokat, kinézetre nem top1es csaj, és hiába van az levezetve, hogy "mert Reni nem foglalkozott Cortezzel" ő is ugyanúgy csorgatja a nyálát.

Cortez meg... Milyen pasi az, aki oda se megy beszélgetni, ismerkedni, ha már bejön neki a lány? Igen, engem is idegesített, hogy alig van pár szava és azok se valami nagy poénok. Szóval igen, én amúgy bírom a történetet, de vannak benne 'mifranc' részek. Lásd, Virág értelmi szintje már egyáltalán nem poén a végére, és a "tegyük meg Neményit a főgonosznak".

2018. márc. 19. 14:19
 3/19 A kérdező kommentje:
Nyugi szeretem a könyvet:) csak ezek elég furcsák voltak...köszi a válaszokat
2018. márc. 19. 15:14
 4/19 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem is igaz Reni egy hisztis csaj de cortezke se jobb..
2018. márc. 19. 15:18
 5/19 anonim ***** válasza:
65%
Én utálom Renikét aki mindig körbe van ugrálva és kitalált problémákkal küzd, Cortez meg játssza a nagymenőt. Az egész osztály gáz meg az a legjobb Reni-Cortez “kapcsolatában” hogy átmennek Renihez és leülnek filmezni meg zabálni.
2018. márc. 19. 15:27
 6/19 anonim ***** válasza:
66%
Sziasztok!!! Ezeket énsem értem .... A könyvek arról kéne szólni hogy milyen a gimisek élete de ez hogy elkényeztetett könykök egy magánsuliba hisztiznek ez egyáltalán nem mindennapi gimisek története.
2018. márc. 19. 15:47
 7/19 anonim ***** válasza:
65%
Tudod, miért van ez? Mert egy összecsapott szar sorozatról beszélünk, azért. Leiner Laura futószalagon gyártja a könyveket, jó hogy tele van logikai, tartalmi, sőt nyelvtani hibákkal is. Egy igényes, valóban minőségi regényen nem véletlenül csücsülnek éveket, akár évtizedeket az írók.
2018. márc. 20. 07:09
 8/19 anonim ***** válasza:
83%
A szülők alkalmatlansága másnak fel sem tűnt? Megjegyzem, az ő megnyilatkozásaikból kiindulva már nem is fura Reni viselkedése, inkább az a meglepő, hogy nem lett még sérültebb pszichésen.
2018. márc. 20. 12:25
 9/19 A kérdező kommentje:
Egyébként igen,a szülei se normálisak,nemcsoda,hogy ilyen nyomi lett a csajból..
2018. márc. 20. 13:14
 10/19 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem teljesen igazad van! Ezek a kérdések az én fejemben is megfordultak már, de azért leírom én is a véleményem.

1. Reni egy hisztérikus p*csa, és egy csomószor volt, hogy nem értettem, mi a baja

2. Szerintem se baj!

3. Igen. És ugyanez vonatkozik Dave-re és Macura. Mert hogy éjjel-nappal kockulnak, és még mindkettőnek kiváló látása van!!!

4. Ez már nekem is eszembe jutott párszor. Azért attól, hogy jól öltözik és kólázik meg zenét hallgat, attól én még csak antiszocnak hívnám, nem menőnek!

5. Ez teljesen igaz. És azt sem értem, hogy Kardosra nem hallgat a pályaválasztásnál, Vladárra meg azonnal. Akkor hogy is van ez?

6. Én Borrel helyében már rég kirúgtam volna azt a diákot. Azért hogy egy tanár féljen egy diáktól... enyhe fantázia

7. Hát, igen. Azért az iskolaelső tényleg túlzás. Ráadásul, akárhogy is nézzük, mindig csal, ha súg. Ricsi majdnem megbukott miatta... (Bár az nem teljesen Reni hibája, de akkor is!)

8. Szerintem is! Mindenkire magasról tesz, csak az ő és Cortez vattacukor életével foglalkozik.

9. Mázlisták! Csak ennyit tudok mondani. Mi annyi filmet nem néztük pl. 5 év alatt, mint ők csak abban az egy hónapban!

10. Az nekem is elég fura, hogy a történetben csak Kingának van tesója, Virágnak meg féltestvére. És ez úgy, ahogy van elcs*sződött. És nem, nem foghatjuk arra, hogy az írónak nincs testvére, ezért felejtette el, mert van! Linda, a nővére. Akit mellesleg legjobb barátnőnek tart. Szép...

11. Én örülnék neki, őszintén!

És még egy plusz: A tanárok miért nem szólnak semmit, hogy Zsolti terrorizál egy diákot? (Karcsit)

2018. márc. 20. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!