Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Vélemény, Kritika? (Fantasy...

Vélemény, Kritika? (Fantasy könyv)

Figyelt kérdés
[link]

2018. márc. 18. 10:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem szoktam könyveket olvasni, szóval ne vedd kézpénznek amit írok, ehhez most épp kedvem volt.

Félúton járok, leírnám közben azokat amik enyhém zavarnak:

Elsősorban a nevek, a Lionel névről éppen a Nap jut eszembe, így nagyon lekontrázta a nevét az agyam. A Titánia pedig úgy hangzik számomra, mintha egy névgenerátor dobta volna ki.

Annál a résznél, mikor hatalmas fény szűrődik át a felhőkön, majd ragyogó ruhában jött a Napistennő, olyan érzésem volt, mintha a felhők közül jönne le, ez kissé zavaró volt.

A "létszii" helyett legyen "légyszii", majd a következő sorokban van egy elírás, "doldod" helyett "dolgod". Majd mégegy elírás a következő sorokban, "szobámbam" helyett "szobámba".

"Megsem" helyett "Meg sem".

Amikor azt mondta, hogy "sosem ártanék neki", hirtelen kellemetlenül éreztem magam, nem is gondoltam volna, hogy ártana neki, de így, ha már megfordult a fejében, nem vagyok olyan biztos benne.

Amikor kinéz az ablakon, és látja a város támadását... Szerintem nem elég hatásos, olyan mintha azt mondaná, hogy "láttam ahogy Józsi bácsi részegen tér ki a kocsmából", teljesen átlagos történésként írtad le, vagy ez ott mindennapos?

"Magamból" helyett "magamtól", mikor ellökte a démonanyját. De ez a rész sem volt kellően hatásos, azért amikor az embert a saját anyja próbálja meg leszúrni, akkor kisebb sokk éri általában.

Jó életlen kard lehetett, ha csak elájult a karddal való tarkóncsapástól.

A "szörny" szó olyan általános... Nem tudjuk elképzelni mit látott, annyit tudunk, hogy szarva volt meg füst jött az orrából.

Kövi sorok: "magamba" helyett "magamban", "mikoris" helyett "mikor is".

"Mindíg" helyett "mindig".

Az a rész, hogy " amúgy az a szörny valami kegyetlen volt " nagyon nem illik oda. Ez ilyen, "meghaltak a szüleid, a tesód elrabolták, a királyság a pusztulás szélén, de láttad milyen király voltam mikor legyilkoltam azt a szörnyet vazze?".

Ezelőtt a rész előtt pár sorral "ez miatt" helyett "emiatt".

Vége.

Ezt mind építőkritikaként és a hibák javítására szolgáló információként írtam.

Ezeket leszámítva, szóval az alap ötlet nagyon tetszett, olyan mint egy vallási mitológia, de kisebb-nagyobb csiszolásokra és klisémentesítésre szorul.

A covernek berakott rajzot te rajzoltad? Csak mert az is eszméletlen jó lett, nem csak az alaptörténet.

Összességében támogatom, hogy folytasd, de személy szerint nem szeretném, hogy ellaposodjon a történet egy klisés románccal a megmentő és a lány között.

Ha pozitívumként és építőkritikaként élted meg ezt a véleményezést, és nem lehúzásként, akkor nyugodtan küldheted majd a többi részét is ha kész, szívesen véleményezem. :)

2018. márc. 18. 11:24
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm az építő kritikát! Igyekszem figyelembe venni, és javítani a dolgokat. Egyébként nem én rajzoltam, sajnos nem vagyok olyan tehetséges. Mindenképp figyelek arra, hogy ne egy lapos szerelmi történet legyen, hanem a két ikert helyezzem a középpontba.
2018. márc. 18. 12:02
 3/3 anonim ***** válasza:

[link]

Ő a kép eredeti alkotója. Ugye kértél tőle engedélyt, hogy használhasd (illetve módosíthasd) a munkáját?

2018. márc. 18. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!