Miért nem adja már ki egyetlen kiadó sem ki Rejtő Jenő életművét összegyűjtött műben?
A moly.hu-n néztem, hogy sok-sok évvel ezelőtt többször is kiadták Rejtő Jenő életművét összegyűjtött műben.
Ezekre gondolok:
Szinte lehetetlen már ezekhez hozzájutni, még az antikvarium.hu-n sincs megvehető példány, pedig az országos lefedettségű vállalkozás. Rejtő Jenő életműve napjainkban is keresett. Ebből adódóan biztos lennének olyanok, akik megvennék (mint én) az életművét összegyűjtő köteteket. Emiatt nem is értem, hogy sok-sok év után miért nem adják ki újra a fentebb említett köteteket.
Rejtő Jenő életműve 2014. január 1. óta közkincs, ebből adódóan nem kell már a jogutódok engedélyéért futkorászni és szerzői jogdíjat fizetni, hogyha Rejtő Jenő műveit ki akarnák adni. S amikor még szerzői jogvédett mű volt is megérte összegyűjtött műben kiadatni az életművét, akkor közkincsnél miért nem éri meg? Pedig lenne benne profit, bőven, amilyen népszerű szerző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!