Milyen könyveket olvassak 13-14 évesen?
azoknak már az összes részét olvastam volt amelyiket 2x is.
De azért kösz.
Ha írnál egy keveset az érdeklődési körödről, talán könnyebb lenne tanácsot adni... Én ilyen idősen rajongtam Gárdonyi, Jókai és Tolkien regényeiért (a Gyűrűk Ura lehet, hogy elcsépelt, de a mai napig imádom!), de olvastam Puskint és Victor Hugo-t is. Később, kb. 15 évesen lett kedvencem Stendhal és Zola, és ezeket annyira még nem is ajánlanám, talán két-három év múlva... Ja, és majdnem kifelejtettem az örökzöld csíkos és pöttyös könyveket: Kertész Erzsébet, Thury Zsuzsa, Szabó Magda... Vagy akár Lázár Ervin is tökéletes lehet unaloműzőnek.
Szerintem egyébként ha ellátogatsz a helyi könyvtárba, a könyvtáros tud majd segíteni neked a könyvek kiválasztásában is.
Érdeklődési kör.Hát nem is tudom.Imádom az ilyen misztikus,sárkányos varázslós könyveket.A pöttyös és a csíkos könyvek közül is olvastam jó párat.
Az Örökség trilógia 2.részét az Elsőszülött azt most olvasom,de már csak napjai vannak hátra...
Hm... Akkor is van még pár ajánlatom. :D
Ott vannak Darren Shan vámpíros regényei. Nagyon jók, bár sajnos még nem sikerült őket végigolvasnom. :D Aztán Debra Doyle-James Mcdonald-nak is van egy ilyen középkori varázslós regénye. Emlékezeteim szerint ez is jó, bár nagyon régen olvastam már. Az első rész címe a Mágusikola. Akkor Lemony Snicket könyvsorozata is jó, a Balszerencse áradása. (Ezt is megfilmesítették :) Magyar írok közül Böszörményi Gyula: Gergő regényei járnak az élen. :P Celia Rees: Bűbájos Mary című könyve is misztikus, de neki ajánlom a többi könyvét is, mert nagyon jók. Huhh, remélem kezdetnek elég lesz. :D
Üdv, 3. válaszoló. :)
A Darren Shan könyveket olvastam Vámpírosat és Démonosat egyaránt.A Gergőnek is nekiálltam már de az nem jött be.
Viszont a többit megnézem:D
Kösszike
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!