Ti szeretitek, ha egy történet tőbb szemszögből van leírva? Többi lent.
Én a fan-site nevű oldalon láttam sok ilyet, hogy
*Aliz szemszöge*
....
*Jácint szemszöge*
...
És nekem ez így tetszik, nincs vele bajom, de amúgy nagyon jól át kell gondolni, hogy hogyan csinálod, hogy ne legyenek zavaróak a váltások. Mondom, nekem pl ezzel a csillagos formációval nem volt bajom, de lehet, hogy meg lehet még egy kicsit jobban is oldani; én ezt nem tudom, nem próbáltam. Meg nem tudom, pl lehet ilyen idézőjeles forma is, hogy pl Jasper gondolatait a költözés kötötte le. Azt gondolta: "Lesz-e olyan szép a másik vidék is? " Elvégre nagyon a szívéhez nőtt a kis városka.
Vagy nemtom, de pl ez a fajta is lehet egy megoldás.
2.vagyok
Akkor pl így is tudna akár indulni egy fejezet, amelyikben a váltás van:
"XYka magában elgondolkodott,hogy"
:)
De egyébként talán működhet E/1-es verzióban is, ha jól sikerül kivitelezni.
-Hejj de szép napunk van ma -gondoltam magamban én, Pöszvej:D - Nagy harcosként ezt szereti az ember. Napsütés, vízpart... Ez kell ide.
Akár esetleg valami ilyesmi is lehet, akkor talán tényleg tud működni:D
*vagy pl
Pöszvej azon elmélkedett, hogy. Gondolatait eképpen lehetne leginkább összefoglalni:
-Három napja nem eszek már itt, süvít a hűvös szél, vagy épp rettentő meleg van; mit tehetne ez ellen egy kicsi , esendő ember?-
:D
Amúgy ezt a nevet az előbb találtam ki:D:D
Vagy pl a tenger hullámzása a fülében zúgott; és gondolta is magában, hogy "hejj, de fain ez". ekkor hátrafordult, és megpillantotta a postagalambját. "Na, ez már megint hoz valamit. Szép is lenne, ha nem hozna" -gondolta magában, majd újra a jármű padlójára meredt. -Hát hiába is vártam, ez nem az én galambom, mert ennek szürke az egész feje. Na, jó dolgodban te se tudod már, hogy mit csinálj? Legalább enni otthon adtak-e? Na most minek nekem hozza ez a madár ezt az üzenetet, amikor Xy nem is ezen a hajón szolgál. Meg kéne kérdezni Irénkét, hogy találkozik-e a címzettel mostanában. Vagy hogy egyáltalán ismeri-e. Hm, milyen szép ott annak a felhőnek a formája. Nagynéném is örülne , ha látná, de nincs itt a fényképezőm sajnos, hogy megörökítsem. Hm, milyen kemény ez a korlát. -gondolta, amikor kissé megkocogtatta.
Most csak így próbálkozok, szóval ez tényleg tudna már működni ilyen helyzetből pl folyamatosan.
"Köszi ☺. Csak ez egy dèmonos sztori lesz, ezèrt fèlek alkalmazni."
Hát, még próbálkoztam egy kicsit, szerintem működhet:D:D
Kőszi. Egyèbkènt konkrèt pèldàvsl igazolva:
Lesz egy olyan rèsz, amikor a főszereplő azt hiszi, hogy meghalt a szerelme. Ott kell, hogy hagyja, így nem tudhatja, hogy mitörtènik vele.
Cassandra Clare is így (E/3) írta az árnyvadászos történetet, és az szintén démonos. Fejezeten belül is van váltás, ilyenkor új bekezdést kezdett.
Tavi Kata könyvében szintén 2 (egy fejezet erejéig a harmadik és negyedik könyvben 3) szemszögből írt (E/1), és én ezt is nagyon élveztem. Itt viszont nagyon fontots, hogy a két karakter más szavakat használjon, meg lehessen őket különböztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!