Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Most készítem életem első...

Most készítem életem első blogát és érdekelne véleményetek? Online olvasnivaló életem bepillantásába egy könyvön keresztül, fejezetekre bontva. Kritika jöhet maximálisan.

Figyelt kérdés
[link]

2018. jan. 22. 23:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Értem! Semmi probléma és köszönöm válaszod! Abban tudnál segíteni,hogy miért unszimpatikus? Lehet építőleg hatna rám a bővebb kifejtenéd... Olvastad az első fejezetem?
2018. jan. 23. 21:09
 12/18 anonim válasza:
0%
Szia ! Én most olvastam el a tartalom leírást. Èpp olyan amilyenek kell lenni. Röviden bent van sztorid amirő valszeg írni fogsz . Az első fejezet pedig arra ösztökél hogy olvassam tovább .. Várom .. Bátran bátran ...
2018. jan. 23. 21:42
 13/18 anonim ***** válasza:
#1 vagyok. Elolvastam az első fejezetet, de addig nem akarok semmit sem írni, amíg meg nem erősíted, hogy az a verzió van fent, amit véglegesnek gondolsz.
2018. jan. 23. 22:35
 14/18 A kérdező kommentje:

Igen az van fent, vagyis az első fejezete az életemnek. A kezdeti stádium.

Ennyire gáz?

2018. jan. 23. 23:30
 15/18 A kérdező kommentje:

Próbálok hű maradni a valós történetemhez, szóval nem engem érint a kritika :)

Viszont egy jó szó szovegjavito link elkél.

2018. jan. 23. 23:32
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva nekem nem jön be a stílusod. Biztos van, aki a tekervényes mondatokra bukik, de az nem én vagyok. Nekem nem elég életszerű, ha a történet amúgy E/1-ben van megírva, mert mégis ki beszél így a valóéletben? De ez persze egyéni vélemény, ettől még lehet értékes a munkád. Viszont nem egészen értem, mire is vársz egyébként kritikát, amikor gyakorlatilag még semmit sem írtál/tettél fel egy fülszövegen kívül. Tehát nem tudok írni sem a tartalmi (karakterek felépítettsége, események láncolata), sem a szerkezeti (leírás, párbeszéd, tagolás) negatívumokról vagy éppen pozitívumokról. Javaslom tölts fel először néhány fejezetet, és csak utána kérj kritikát, mert így a mi dolgunk is nehéz, és te sem kapsz igazán építőjellegű kritikát.
2018. jan. 24. 13:10
 17/18 anonim ***** válasza:
Most nézem, hogy valaki írta, van első fejezet. Nekem nem mutatja, hogy tudom elolvasni?
2018. jan. 24. 13:11
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de nekem sem tetszik különösebben a stílusod. "A kevesebb néha több." Túl színpadias, túl drámai hatást akarsz elérni, de valahogy nem jön át, talán kicsit erőltetett is, pont a túlbonyolított mondatok miatt.

Persze ettől még lehet, hogy sokaknak tetszik, így ezt ne vedd rossz néven. Főleg azért se, mert ne mások, hanem magad miatt írj!

Itt-ott egy-két helyesírási/fogalmazási hiba is befigyel.

Egy-két példa:

"...családom ... kényszerítettek?" - Az alany, a család E/3, de az ige T/3?

"a pénzkörül forog" - pénz körül

"etikus álom feleségből" - álomfeleség

"majdan később" - A majdan eleve azt jelenti, hogy valami később történt, a kettő együtt furán hangzik.

Továbbá akadnak elírások, vesszőhibák, szóközhibák (pl. valahol a kérdőjel elé szóközt teszel, máshol nem, pedig magyar helyesírás szerint különben sem kell szóköz az írásjelek elé).

Tegyél fel részleteket a tényleges történetből, mert ez így valóban kevés megítélni, hogy milyen lesz a történeted. Fülszövegnek épp elég (talán túlságosan is) figyelemfelkeltő, kissé hatásvadász.

Egyébként ne add fel, szókincsed bőven van az íráshoz, csak a történetben lehetőleg kerüld ezeket a nyakatekert mondatokat, mert hamar fárasztóvá válik az olvasása.

2018. jan. 25. 05:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!