Kit kedveltek jobban Piton vagy Sirius?
Ne legyünk már ilyenek,hogy Piton savanyú,meg gyerekes volt.Azért-nem tudom,hogy oda figyeltetek-e-,mert Pitonnak szörnyű élete volt!!!
Egy reménytelen kapcsolat után áhítozott,ami pedig egyáltalán nem ciki,hisz ilyen az erős szerelem.Látjuk,hogy Pitonék nem voltak túl gazdagok.Meg aztán már a vonatúton a későbbi tekergőkkel,ha nem is összekaptak,de megismerték egymást.És az,hogy rosszul tanított,úgy szintén hülyeség.Piton nem tanított rosszul csak keményen,DE eredményesen.Piton nem volt kegyetlen,csak a sok szörnyűség és fiatalkora (azt tudjuk,hogy ez a korszak fontos az ember életében!!) után ilyen lett.
Sirius ezzel szemben gazdag,aranyvérű családból származik,még,ha nem is bírta őket.Mindig gőgös, meggondolatlan és szabályszegő volt.És igen neki is rossz volt, hogy 14 éven át az Azkabanban kellett poshadnia,de ez ellen úgyse tudott volna mit csinálni.És ahogy Siporral bánt...
Én Pitont választom.Nekem a stílusa is nagyon tetszik.És ez persze a körülményektől is függött,de Sirius soha semmit nem tett Harryért,csak a keresztapja volt,a szeretetet és a reményt adta neki.Igen ez nagy dolog,hisz a szüleit nem nagyon ismerte,és ő volt az egyetlen kedves családtagja.De ezen kívül mit csinált Harryért?A 3-ban pont őt kellett megmenteni,a 4. részben tanácsokat adott.Az 5-ben pedig meghalt.Egy valamit tett,aláírta a roxmortsi kikérőjét Harrynek.Piton ezzel szemben az életét kockáztatta érte,és védelmezte.Nem mondom,hogy Sirius nem kockáztatta volna az életét.
És akkor a többség Siriust választja,mert ő rendesebb,meg a keresztapja volt.De attól Piton többet tett Harryért.
Szerintem Pitonnak és Siriusnak nagyon hasonló életútja volt.
Gyerekként mindketten nehéz helyzetben voltak, Piton kiskoráról többet tudni, de valószínűleg Siriusnak sem volt éppen fenékig tejfel. Ha az lett volna, akkor nem szegült volna szembe a családjával, mert szereti és tiszteli, becsüli őket és a véleményüket. Az anyja valószínűleg volt olyan bolond, mint Bellatrix, szerintem simán verte/megátkozta a gyerekeit.
Tehát hasonló körölmények között telt a gyerekkoruk.
Aztán mindketten találtak valakit maguknak, aki tudott rajtuk segíteni, aki igaz barátként melléjük állt. Pitonnak ez Lily volt, Siriusnak James, aztán persze Remus és Peter is.
A különbség az, hogy amíg Sirius kitanulta az animágiát, hogy segíthessen Remuson, és nyilván egyéb dolgokat is tett a barátaiért, csak ez nincs említve, addig Pitont hiána kérlelte Lily, hogy hagyja abba a feketemágia gyakorlását, már csak azért is folytatta, majd simán lesárvérűzte a lányt. Jó, oké, amúgy is kínos szituban volt, de ez szerintem nagyon durva. Mármint ez a hozzáállás. "Rasszista vagyok, csak veled nem. Kivéve, mikor de." És ugyebár a Levicorpus miatt sem szívott volna, ha nem találja fel.
Aztán mindezek után beállt halálfalónak. Igazából nem tudom, mit hitt. "Csatlakoztam a csapathoz, akik megölnek mindenkit, aki olyan, mint te. Na, leszel a barátnőm?"
Mindeközben Sirius azokért harcolt, akik ellen nevelték.
Aztán Piton elmonda ugye a jóslatot Voldemortnak, majd megkért Dumbledore-t, hogy mentse meg Lilyt. A családja meghalhat, kit érdekel. Itt ismét nem értem. "Megölettem a fiad meg a férjed, de gondoltam téged bírlak, szóval életben maradhattál. Jó, mi? Na akkor péntek este randi?"
Jaa. Szóval az az igazság, hogy nem értem Pitont. Nagyon sajnálom, hogy rossz volt a gyerekkora, magyon bírom a könyvekben a beszólásait, de a tizen-huszon éves énjét nem tudom megérteni. Pedig amúgy eskü szeretem a karakterét.
Sirius mellett szavazok, őt bírom tizenévesként is, meg persze kölyökként és felnőttként is.
Piton egyértelműen. Már az 1. könyvben is voltak jelei, hogy jó. JKR egy zseni, olyan jól összeállította a könyvet. És pont az volt a cél, hogy az egyszerű emberek (bocsánat) azt higgyék, hogy rossz. Nem akarok "mutogatni" de köztetek is volt egy pár. JKR már az első könyvben kitalálta Piton történetét.
Piton nagyobb hős, mint Harry
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!