Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Így engedik kiadni a könyvet...

Így engedik kiadni a könyvet v visszadobnák?

Figyelt kérdés

Írok jelenleg egy könyvet aminek kb a 85%-ban a szereplők igen csúnya véres halált halnak. A haláluk nincsen kirészletezve csak annyi h ez és ez történt velük és minden csupa vér. Terveztem h najd rakatok rá +18-as karikát mert nem ifjúsági regény ez hanem inkább felnőtt kategóriás a benne lévő vér és halál miatt. Volt egy kérdés itt GYK-n amibe azt írták le a válaszba h egy ifjúsági regényt azért dobott vissza a kiadó mert volt benne sex. Ebben meg nincs semmi sex amit írok. Példa a halálra ami benne is van a könyvbe (helyesírási hibákat ne nézzétek pls majd ki lesz javítva):

"-Hát akkor nincs más választásom…-Petry nagyot lendített fegyverén, halántékon találva Árynt akinek a koponya csontjai ide oda repedeztek, látszódva minden sérülés a bőrén. Fenn akadt szemekkel össze esett, teste úgy rángatozott mintha áram járná át. Szájából kicsurranó hab lecsöppent a földre, egyre nagyobbakat hullámzott teste, a három barát együtt nézték popcornt evve a fiú haláltusáját."

2018. jan. 18. 10:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok otthon a témában, de szerintem kiadó függő. Végül is rengeteg szexet, halált és horrort tartalmazó könyveket is kiadnak.
2018. jan. 18. 12:07
 2/14 A kérdező kommentje:
Uuuh köszönöm válaszod :) akkor majd több kiadónál kell próbálkoznom. Ment a zöld pacsi
2018. jan. 18. 12:34
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen. Én horror kategóriában mozgok, meg elvont fantasy, én attól tartok arra nem lesz majd vevő :'D De sok sikert!
2018. jan. 18. 12:35
 4/14 A kérdező kommentje:
Elvont fantasy az jóó :3 neked is sok sikert legyen sok olvasód :D
2018. jan. 18. 14:38
 5/14 anonim ***** válasza:
86%
Bocsi, hogy kicsit off, de a mondataiddal nem is a helyesírás a legnagyobb baj, hanem hogy tök magyartalan. "a koponya csontjai ide oda repedeztek, látszódva minden sérülés a bőrén." "a három barát együtt nézték popcornt evve a fiú haláltusáját." Kicsit korai még a kiadáson gondolkozni, nem gondolod?
2018. jan. 18. 15:48
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek utolsóval. Ha túl sok szerkesztési munka van vele (értsd: szinte újra kell írni az egész könyvet) simán visszadobják.
2018. jan. 18. 16:08
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, gondolom, fiatal vagy. Inkább írj még sokat, mielőtt kiadásban gondolkodsz. A részlet, amit ide bemásoltál több sebből vérzik (nem csak a helyesírásoddal van gond), és ha a regényed többi része is ilyen, akkor max magánkiadásban tudod majd kiadni. Az, hogy mennyire véres jeleneteket tartalmaz, sokkal kevésbé számít, mint az, hogy milyen minőségű munkát adsz ki a kezedből. És szerintem a könyveknél sem te döntöd el, hogy kap-e az adott könyv 18-as karikát vagy sem. Ez már nem az író/szerző hatásköre.
2018. jan. 18. 20:11
 8/14 A kérdező kommentje:
Nembaj az nem off nyugi :) ment a pacsi nektek is hiszen igazatok van. Koromohoz csak annyit h idén leszek húsz :D
2018. jan. 18. 23:40
 9/14 A kérdező kommentje:
*koromhoz
2018. jan. 18. 23:41
 10/14 anonim ***** válasza:
Vannak direkt horrorfilmek is, amik direkt kicsit ilyen borzongósak pl. Meg akkor azoknak is a forgatókönyvük is horror.
2018. jan. 18. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!