Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Eddig a történetem fel tudja...

Eddig a történetem fel tudja kelteni az érdeklődést?

Figyelt kérdés

Még eléggé a tervezés fázisban van a történet, de már megvan az "előzetese" (tartalomnak nem mondanám, max. figyelemfelkeltőnek) és a prológus is.

Az "előzetes": "

Egy medál, amivel lehet utazni a dimenziók között. Egy barát, aki igazából az ellenséged. Egy haszonállat, aki a megmentőd lesz. Egy fehér hajú srác, akiben vakon megbízol, pedig nem is ismered. Egy álom, amiben egy zsarnok uralkodik és szabadulni nem tudsz. Egy lepke, amit ha összenyomsz, ezrek életét keseríted meg. Egy titok, ami az életedbe kerülhet. Egy szerelem, ami csak illúzió. A lovad, aki több nálad. Te, aki nem tudod kontrollálni a képességeid egy gyilkos miatt. És akkor még nem mondtam el a lényeget."

Prológus:

"*Nero szemszöge*

…Már vagy századszorra próbálkoztam, de nem sikerült. Az a nyomorult cucc! Egyszer csak lépteket hallottam, aztán ajtónyikorgást. Megérkezett két nő, bár az egyiket inkább szörnynek, a másikat meg csak lánynak hívnám. Azt akarta, hogy vele menjek, kötelezett rá, pedig én nem akartam. Ott tartotta a papírt a kezében és aláírta. Ez számomra azt jelentette, hogy mindennel amit eddig ismertem megszűnik a kapcsolatom, még Syra-val is… Amikor erre gondoltam nem bírtam visszatartani a könnyeimet. Túl nehéz volt arra gondolni, hogy egy ilyen szoros barátság pont az előttem álló nőszemély miatt fog örökre eltűnni. De mennem kellett, a vörös hajú lány kegyetlenül sürgetett. Még utoljára beszívtam az addigi otthonom jellegzetes szagát, utoljára éreztem magam alatt biztos talajt, viszont a kocsi elindult, ezzel megpecsételve a sorsomat több mint 10 évre. Bár így visszagondolva lehetett volna több is…"

Azért van odaírva, hogy kinek a szemszöge, mert több főszereplő lesz és mindegyikőjüknél lesz olyan rész, ahol csak ők vannak ott egy-egy fontos fordulópontnál, szóval a történet "igényli" a több szemszöget. (a külső szemszögből írás meg nem passzol nagyon hozzám)

A prológussal kapcsolatban építő kritikát elfogadok :) (a "cucc" szó tudom, hogy elég fura, de nem találtam jobb szót, ami nem mondana túl sokat)

2017. dec. 20. 18:54
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%

Én egyetértek a második kommentelővel, igaza van, nagyon hatásvadász, és hidd el, hogy ő nem azért írt neked, hogy elvegye a kedved az írástól. Te kértél véleményt egy olyan oldalon, ahol tudod, hogy az emberek egy része nem rendelkezik kétszámjegyű IQ-val sem. Az "előzetesben" mindenképpen javítsd ki vagy a lovas, vagy a haszonállatos részt, mert ugyanazt írtad le, csak más szavakkal. A helyesírással nem lehet mit kezdeni, az vagy megy valakinek, vagy nem, de amúgy a történet tűrhető, ha végig megüti majd ezt a szintet, a helyesírásoddal nem lesznek nagy gondok, sok siralmasan undorító és olvashatatlan könyvön van több tízezer megtekintés. Ezt ne vedd magadra, a történet ötlete tényleg bejön, és a helyesírásod sem annyira rossz, mint lehetne, de mondjuk a muszájt ly-vel írni gáz, az ilyeneknek nézz utána. A Nero tényleg kutyás név, de a Syra tetszik. A két nő fura, szerintem azokkal is kezdj valamit. És ne legyen ennyire rejtélyes se az előzetes, se a prológus. Gondolom az első két mondattal a dimenziós-medálra gondoltál, ez az ötlet nekem tetszik, ki lehet belőle hozni valami tényleg jót, már nem léteznek eredeti ötletek, minden foglalt. A fehér hajú srác megfogalmazás fura, azt szedd ki, de elég csak az előzetesből, amúgy a sztoriban nem gáz, hogy valakinek fehér a haja. És szerintem egy ilyen sztoriba belevezetni egy szerelmi szálat túl erőltetett lenne. Ha már tapasztaltabb és elismertebb író lennél, megkockáztathatnád, de így neked is nehéz lenne beleszőni. A gyilkosos-képességes rész... Ne képességet írj, vagy fogalmazd meg máshogy, mert így nem lehet tudni, hogy valamilyen különleges képessége van a szereplőnek, amit a gyilkos megzavar, vagy csak önmagát nem képes kontrollálni. És és lezárásnak azt írni, hogy nem mondtad el a lényeget egy ilyen felvezetés után... Béna. Az jön le az olvasónak, hogy a világ összes emberét és történését bele akarod tömöríteni az első könyvedbe, ami amúgy neked sem lenne jó, mert a sok ötletedet szétbonthatnád külön sztorikhoz. Amúgy meg a prológus tetszik, és nem rossz a megfogalmazás.

Én sem a kedvedet akarom elvenni az írástól, csak leírtam neked az ötleteimet, hogy ezekkel esetleg segítsek. Én is írok Wattyn, és az első könyvemet próbaként használtam fel, hogy megnézzem, mit engedjek meg magamnak, és mit nem. Meg tudtam nézni, hogy milyen történésekre hogyan reagáltak az olvasók, mi tetszett nekik, vagy mire mondták azt, hogy rossz lett, gonosz, túl sok, vagy esetleg nem illik bele a történetbe. Azt is meg tudtam nézni, hogy melyik részeknél lett jelentősen kevesebb olvasóm, és megkérdezhettem az embereket, hogy mi benne a rossz, mit kéne javítani.

Ezt jól megírtam, tuti, hogy teli van elgépelésekkel :'D Na mindegy, a lényege az, hogy lehetsz jó író, csak ne erőltesd a dolgokat.

2018. jan. 10. 22:00
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Mára már szinte mindent megirtak, minden sablon. A sablonokból is ki lehet hozni valami újat. Tudod olyan ez mint a LEGO, mindenki ugyanazokkal a lego emberkékkel játszik, de a saját történetét
2018. jan. 11. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!