Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek érdemes lenne...

Szerintetek érdemes lenne belekezdeni ennek a történetnek az írásába?

Figyelt kérdés

Nemrég a hópihe-metódus alkalmazásával elkezdtem kidolgozni egy történetet, ám az egyik pontnál, ahol egy oldalasra kellett kibővíteni a leírást, logikai hibákat véltem felfedezni, ezért visszatértem a második ponthoz, ahol bekezdéssé kellett formázni a történet lényegét. Átírtam, módosítottam a mondatokat, új formát adtam ezzel a bekezdésnek, amit ezután kezdenék még hosszabbra kibontani. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes lenne belekezdeni ennek az írásába? Szerintetek megérné időt fektetni bele, még jobban kidolgozni majd elkezdeni megírni? ↓

Az ifjú varázslótanonc, Raulin bosszút esküdött a világot megszálló fantomok ellen, miután azok elvették tőle a családját és mindent, ami fontos volt számára. Mint azt mesterétől megtudja, a fiú a birtokában lévő Sárkányszem nevű medállal képes lenne belépni egy különleges szentélybe, a Sárkányok szentélyébe, ahol tanácsot kérhet az ott élő szellemektől, miként is lehetne visszakergetni hazájukba a démonfajzatokat, akiknek különösmód nem árt egy ember által kovácsolt penge sem. Mivel Raulin ég a vágytól, hogy megtorolja szülei és testvére halálát, a fejébe veszi, hogy elmegy a szentélybe, csakhogy az oda vezető út rettentő hosszú és kicsit sem veszélytelen: szembe kell néznie az éjszakában meglapuló vérengző szörnyekkel, az ismeretlen okból támadó, gyilkos fantomok őrjöngő dühével és nem utolsó sorban az álnok emberekkel, akik maguknak akarják a Sárkányszemet és a vele járó dicsőséget. S bár Raulin erősen tiltakozik, mestere, Barto is vele tart, biztatja tanítványát minden döntésében – a fiú azonban kicsit sem szíveli társaságát. Mindazonáltal miután az idős mágus életét veszti, Raulin magára marad és ráébred, mennyire kiszolgáltatott, gyenge és védtelen mestere nélkül; amikor pedig már a feladást fontolgatja és úgy hiszi, lehetetlen feladatra vállalkozott, feltűnik egy titokzatos kardforgató, aki a Fehér Harcos névre hallgat, s aki lelket önt belé, egyúttal vele tart útja hátra levő részében, hogy támogassa a fiút s együtt lépjenek a Sárkányok szentélyébe, a szellemek színe elé.

Továbbá lenne még egy kérdésem: Szerintetek logikusnak mondható-e, hogy a fantomok azért szállták meg a világot, mert természetükből adódóan imádnak rombolni, pusztítani és gyilkolni, s a helyet, ahol eddig tanyáztak a földdel tették egyenlővé, ezért kerestek új területet, hogy kiélhessék pusztítási, ölési vágyukat?

Háromrészesre tervezem a történetet, ez csak az első rész összefoglalója lenne. A válaszokat előre is köszönöm =)

2017. dec. 17. 11:33
 1/3 anonim válasza:

Eléggé sablonos a történet. Kezdj bele máshogy és

Alkoss valami újjat

2017. dec. 17. 11:40
 2/3 Umaku válasza:

Szerintem nagyon jó, bár az hogy miért szálták meg a földet dolog nekem is elég sablonos. Nameg elférne bele néhány csavar, meg több szereplő is. Mondjuk nem csak a Fehér Harcos hanem mások is vele tartanak, aztan tégla van köztük vagy valami (akármi)

Mindenesetre engem érdekelne hogyan írod meg :)

2017. dec. 17. 17:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha kissé (vagy nagyon) árnyalod a szereplőket, a gonoszokat is, szóval hogy személyiség jegyeik is vannak nem szimplán gonoszok, akkor még jó is lehet egy sablon. (a jókál se abba fulladjon ki hogy kit szeretett, milyen kutyája volt, meg hogy a kedvenc színe sütije úgy hiányzik neki stb.)
2017. dec. 17. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!