Szerintetek érdemes lenne belekezdeni ennek a történetnek az írásába?
Nemrég a hópihe-metódus alkalmazásával elkezdtem kidolgozni egy történetet, ám az egyik pontnál, ahol egy oldalasra kellett kibővíteni a leírást, logikai hibákat véltem felfedezni, ezért visszatértem a második ponthoz, ahol bekezdéssé kellett formázni a történet lényegét. Átírtam, módosítottam a mondatokat, új formát adtam ezzel a bekezdésnek, amit ezután kezdenék még hosszabbra kibontani. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes lenne belekezdeni ennek az írásába? Szerintetek megérné időt fektetni bele, még jobban kidolgozni majd elkezdeni megírni? ↓
Az ifjú varázslótanonc, Raulin bosszút esküdött a világot megszálló fantomok ellen, miután azok elvették tőle a családját és mindent, ami fontos volt számára. Mint azt mesterétől megtudja, a fiú a birtokában lévő Sárkányszem nevű medállal képes lenne belépni egy különleges szentélybe, a Sárkányok szentélyébe, ahol tanácsot kérhet az ott élő szellemektől, miként is lehetne visszakergetni hazájukba a démonfajzatokat, akiknek különösmód nem árt egy ember által kovácsolt penge sem. Mivel Raulin ég a vágytól, hogy megtorolja szülei és testvére halálát, a fejébe veszi, hogy elmegy a szentélybe, csakhogy az oda vezető út rettentő hosszú és kicsit sem veszélytelen: szembe kell néznie az éjszakában meglapuló vérengző szörnyekkel, az ismeretlen okból támadó, gyilkos fantomok őrjöngő dühével és nem utolsó sorban az álnok emberekkel, akik maguknak akarják a Sárkányszemet és a vele járó dicsőséget. S bár Raulin erősen tiltakozik, mestere, Barto is vele tart, biztatja tanítványát minden döntésében – a fiú azonban kicsit sem szíveli társaságát. Mindazonáltal miután az idős mágus életét veszti, Raulin magára marad és ráébred, mennyire kiszolgáltatott, gyenge és védtelen mestere nélkül; amikor pedig már a feladást fontolgatja és úgy hiszi, lehetetlen feladatra vállalkozott, feltűnik egy titokzatos kardforgató, aki a Fehér Harcos névre hallgat, s aki lelket önt belé, egyúttal vele tart útja hátra levő részében, hogy támogassa a fiút s együtt lépjenek a Sárkányok szentélyébe, a szellemek színe elé.
Továbbá lenne még egy kérdésem: Szerintetek logikusnak mondható-e, hogy a fantomok azért szállták meg a világot, mert természetükből adódóan imádnak rombolni, pusztítani és gyilkolni, s a helyet, ahol eddig tanyáztak a földdel tették egyenlővé, ezért kerestek új területet, hogy kiélhessék pusztítási, ölési vágyukat?
Háromrészesre tervezem a történetet, ez csak az első rész összefoglalója lenne. A válaszokat előre is köszönöm =)
Eléggé sablonos a történet. Kezdj bele máshogy és
Alkoss valami újjat
Szerintem nagyon jó, bár az hogy miért szálták meg a földet dolog nekem is elég sablonos. Nameg elférne bele néhány csavar, meg több szereplő is. Mondjuk nem csak a Fehér Harcos hanem mások is vele tartanak, aztan tégla van köztük vagy valami (akármi)
Mindenesetre engem érdekelne hogyan írod meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!