Mondanátok véleményt az irományomról?
Wattpad-en elkezdtem írni egy sztorit és kíváncsi lennék a ti véleményetekre is. Jöhet hideg,meleg is.
Itt a link a megtekintéshez:
Az ötlet maga egész jó, látom a fantáziát benne. Viszont a kivitelezésen bőven van mit csiszolni. Elolvastam az eddigi összes fejezetedet, ez alapján megpróbálom leírni a saját észrevételeimet.
1. A szereplőidről nagyon kevés információt írtál le, így az olvasóból nem tudnak kiváltani semmilyen érzelmi reakciót. Ezen változtatnod kell. A jól felépített karakterek nagyon fontosak, mindenképpen érdemes őket alaposan kidolgozni. Ha ez megvan, az már fél siker :) (Egy tökéletesen megalkotott főhőssel pl. a legklisésebb sztorit is el lehet adni)
2. Sok olyan rész van a sztoridban, ahol a kutatómunka hiánya miatt abszolút hiteltelenül írod le a dolgokat. Tökéletes példa erre a holttest kihűlése. Egyáltalán nem olyan gyorsan zajlik le a dolog, mint ahogyan azt te a történetedben állítod. (A rothadási folyamatra ugyanez igaz) Ha valami olyanról szeretnél írni, aminek a működéséről fogalmad sincs, nem lehet megkerülni, utána kell olvasni a dolognak. El sem tudom mondani neked, hogy én a saját regényem miatt hány cikket (és néhány könyvet is) végignyálaztam már. Igen, rohadtul időigényes feladat, viszont ha jót akarsz alkotni, nincs más lehetőség.
3. A történet néha eléggé logikátlan, és nem igazán értem, mit akarsz vele. Pl. amikor kiesik a zsebéből a hullámcsat, és a gyerek meglátja. De most komolyan, gondolj bele, hogy mennyire életszerűtlen ez a helyzet. Tényleg annyira meglepő, ha egy nő zsebében hullámcsat van? Ha én most kiüríteném a kabátzsebemet, szerintem nálam is lenne egy pár darab, pedig nem törtem fel semmilyen zárat, és egyetlen egy boltot sem raboltam ki. Egyszerűen csak napi szinten használom.
4. Ha nem is látszik, az ember minden egyes tettének oka van. Oka van annak, amiért gyógyszereket kezdett el használni, oka van annak, hogy gyilkosságra adta a fejét, és annak is oka van, hogy a rendőr miért épp Jamest kérte fel arra, hogy segítsen neki megoldani az ügyet. Ezt mind magyarázni kell. Nem szájbarágósan, de az olvasó nem lát a fejedbe, és nem tudja azokat a dolgokat a karaktereidről, amiket te tudsz.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj üzenetet, szívesen segítek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!