Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kérhetek véleményt az írásomról?

Kérhetek véleményt az írásomról?

Figyelt kérdés

"Június 12.

A nap lassan kel fel, a harmatos füvön csikók alszanak. Az izlandi póniknak most kell erőt gyűjteniük a kemény télre, most van még a legtermékenyebb időszak az évben. Az idő egész jóra fordul –izlandi nézetben- a hőmérséklet megközelítheti a 10 fokot is. A csikók még nem elég önállóak, még a csődöröknek se kell elmenniük –az a biztos halált jelentené számukra-. A köd felszállt, Ében elindult a szokásos reggeli őrjáratára. A máj-sárga kanca sörénye lobogott a hajnali fuvallatoktól, patái dobbanásának hangját csak a csikója fújtatása szakította meg. Odaért a vörös sziklához, ahova minden nap vissza-visszajár, pedig a ménes vándorol és egyre nagyobb utat kell megtenni szeretett helyéhez.

Hogy miért szereti ezt a helyet? Nagyon egyszerű. A barátja, Kylie minden nap hoz neki és a csikójának finomságokat és alapos masszírozással jutalmazza a fáradozásaiért. Ében bízik a lányban, azonban a ménes többi tagja tart az emberektől és nem díjazza a kanca kapcsolatát. Most azonban valaki volt még egy személy az ismert tagon kívül a sziklánál. A paták idegesen kaparták a különleges színű követ, egyáltalán nem sugározta a ló egyik része sem a bizalmat.

-Ez a barátod? Szerintem inkább csak egy vadló, aki erre tévedt..- mondta az idegen –

-Dehogy is! Ében a barátom, csak benned nem bízik, ezért ideges! – kontrázott vissza a lány- Az említett állat továbbra is tartotta a távolságot, a csikóját is maga mögé utasította. Azonban hirtelen váratlan fordulatot vettek a történések. Egy lasszó lendült a kanca nyakába, aki próbált szabadulni, de így csak egyre jobban szorította a kötél. Aztán egyszer csak valami szúrást érzett a nyakán és elsötétült a világ előtte…"

2. kidolgozott írásom, jelenleg dolgozok egy hosszabb, sokkal bonyolultabb történeten (wattpadra fogom kitenni)

Ja és tudom, hogy az "..és elsötétült a világ előtte.." eléggé sablonos, sz@r befejezés, csak hát nem volt több időm, no meg ötletem se (akkor meg minek erőltetni)

Kíméletlen őszinte kritikát kérek :)

2017. okt. 21. 20:53
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Számomra túl szájbarágós a stílus. Nem finoman vezeted az olvasót végig a történeten, hanem beletömöd a fejébe a létező összes információt. Nem kell minden mozzanatot leírni, a költői kérdéseket pedig hanyagold. Csak megtörik a szöveg folyását és összezavarják az olvasót.

A sztorihoz nincs hozzáfűznivalóm, semmit nem tudunk meg ebből a részletből azon kívül, hogy úgy indul, mint egy tipikus drámai lovas tiniregény.

A nyelvtanhoz annál több van... Ugrálsz a jelen és a múlt idő között, ami nagyon zavaró. Válassz ki egyet és indokolatlanul ne használd a másikat. A mondatrészeket sokszor természetellenesen kötöd. A központozásra és a mondat végi írásjelekre figyelj oda jobban.

Összességében nagyon mesterségesnek hat, nem vezeti a szemet simán végig a mondatokon, mondhatni nyögvenyelős. Nem ragadja meg a figyelmet.

2017. okt. 21. 23:14
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg túl van cifrázva, mint ahogy az előttem kommentelő is leírta. Nem kell ennyire mesterkélten fogalmaznod a mondatokat, az az esetek többségében szerintem nem tesz hozzá az íráshoz, inkább elvesz belőle.

Kérlek szépen! 😫 Mielőtt elkezdesz írni valamit, lapozz már fel egy nyelvtankönyvet! Ezen az oldalon már vagy ezerszer leírtam, hogyan kell párbeszédet helyesen írni, stb. Néhol kihagysz vesszőket, vagy kötő/gondolatjellel fűzöl hozzá egy-egy gondolatot a mondathoz. Nem kell, ettől nem lesz jobb a munkád, inkább csak rosszabb, mivel teljesen indokolatlanul használod. Tegyél meg egy szívességet, és keress rá ezekre, rendben?

(Amúgy nem csak az utolsó mondatrész sablonos, én ettől az Ébentől rosszul vagyok, de ez tényleg csak egy személyes megjegyzés, szerintem csak én vagyok így vele.)

2017. okt. 23. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!