Mit olvasol szívesen?
Jó könyvet. :D
Téma? Midegy, ha az író stílusa, története, és legfőképpen a szereplői megfognak, akkor szinte nyert ügye van.
Kivétel a tini, romantikus, idióta szereplőkkel teli könyvek.
Amit nem igazán olvasok vagy ritkán (nem feltétlen azért, mert unalmas, hanem mert vagy nem értem, vagy nem érdekel): sci-fi, fantasy, erotika, tényirodalomból jó sok műfaj (ismeretterjesztő könyvek olyan témában, amikben nem vagyok otthon, önsegítő könyvek, vallási könyvek, titok/agykontroll stb., celebmemoárok többsége).
Amit szeretek:
- pszichológiai thriller, krimi (ebből olyat, ami inkább emberi érzésekre, sorsokra irányul, nem annyira politikára)
- történelmi regény (dettó)
- romantikus irodalom (ebből ritkán van igazán jó, ezért nagyon válogatós vagyok belőle)
- drámaibb könyvek, sima "felnőtt irodalom"
- szépirodalomból olyan, ami nem túl posztmodern
Mi alapján választok könyvet?
- megfog a fülszöveg, izgalmas és érdekes sztorija van (vannak nálam hívószavak... pl. színházban játszódó könyveket kifejezetten szeretek olvasni, gyilkosságokról/lopásról/bűntényekről is, thrilleres jellegű dolgok, pszichológia)
- ha egy olyan ember ajánlja (akár személyesen ismert, akár könyves vlogger pl.), akinek az ízlésében bízom (főleg ha rendesen meg van indokolva)
- nem úgy tűnik, hogy egy témában nagyon pengének kell lennem, hogy megértsem
- ha ezek mellett a borítója is megfog, az pluszpont
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!