Mik voltak benne a Harry Potter 1. Részében (könyvben) ami a filmben nem volt benne?
Vagy esetleg mi volt másképp
Koszi a valaszokat
Amit én nagyon hiányolok a filből, az az, hogy ott nem is derült ki, hogy az egyes házakba milyen tulajdonságok alapján osztják be a diákokat. Ha valaki csak a filmet látta, azt hiheti, hogy a süveg csak úgy mond valamit, pedig a könyvekből kiderül, hogy a Griffendélbe a bátrak, a Hollóhátba az okosak, a Mardekárba a ravaszok, a Hugrabugba pedig békések, igazságosak kerülnek.
Az is kár, hogy Hóborcot kihagyták a filmből.
Továbbá a filmben ugye Harry, Hermione, Ron és Draco megy büntetőmunkára a tiltott rengetegbe, a könyvben pedig Ron nem megy (mert megharapta Norbert és a gyengélkedőn van), helyette Neville megy.
A filmben kviddics szabályait sem magyarázták el rendesen.
Kimaradt még a filmből a bölcsek kövét őrző utolsó 2 akadály.
A könyvekben a diákok a Roxfortban asztronómiát, és mágiatörténetet is tanulnak, ha jól emlékszem, a filmekben ez sem volt megemlítve.
Még ami kimaradt, hogy a könyvben Harryt kihívta Draco párbajozni, éjfélkor kellett volna találkozniuk a trófeateremben, de Draco nem ment el. Harryék pedig Frics elől menekülve ekkor találkoztak először Bolyhoskával.
Amúgy csak szerintem vicces, hogy Hagrid a filmben is azt mondja, hogy Piton őrzi a követ, miközben azt az akadályt pont kihagyták?:D
Kissé ellentmondásos...
Például szerintem kamu hogy ezer év alatt nem találták meg a Titkok Kamráját. Tudom, utólag hozzámagyarázták hogy Mardekár leszármazottai pár száz évvel a sztori előtt részt vettek a felújításban stb., de akkor is...
Másik: a Titkok Kamrájából úgy tudtak kijönni, hogy Fawkes visszarepült velük arra, amerre jöttek - a filmben pedig egész máshol sikerült feljönni a felszínre. Voldemort meg Ginny hogy jöttek ki a kamrából, ha csúszdával mentek le?
A baziliszkus a csövekben közlekedik. Szuper, hogy tudjuk, kb. 15 méter hosszú, de mégis milyen vastag ez a kígyó, mekkora csövek vannak a Roxfortban és mégis hogy a rákba magyarázat a közlekedésre, hogy "csövek"? Akárhol nem tud kijönni, csak mosdókban, gondolom mindig a Kamra bejáratánál jött ki, de akkor mégis miért lehetett az épület különböző pontjain hallani? Amíg a Kamrából felcsúszott Myrtle mosdójába, körbevisszhangozta a falakat a sziszegése? Talán ez az utolsó pont még hihető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!