Miért jobb olvasni, mint filmet nézni? Miért jobb elolvasni egy könyvet, amit a tv-ben is megtudok nézni? Mondanátok érveket? 20/L
Említetted a könyvet. Néz meg a Parfűm c. filmet. Utána kezd el olvasni a könyvet.
Én először a könyvet olvastam a filmet évekkel utána láttam, és szenderegtem a közepén végét nem láttam, akkor már elaludtam.
Látom már 4 éves a kérdés, de nagyon érdekes válaszok voltak, ezért döntöttem úgy, hogy én is megírom az enyémet.
Én főleg filmeket néztem régebben (amikor volt még legalább arra időm), amiket olvastam, azok általában kötelezők voltak még suliban. Évente 1 könyvön jó ha végigrágtam magam, de annál jóval több filmet megnéztem. Egyetlen egy előnye volt a filmeknek, hogy szerettem eredeti nyelven nézni azokat, így végül (mondhatni) egy egész nyelv ragadt rám, amit egy kis tanulással még fel kellett tornáznom.
A hallás utáni értés nagyon jól megy, illetve megtanultam egy csomó hétköznapi kifejezést, amiket azért egy iskolai órán nem olyan könnyű.
De igaz, ami igaz, néha látom annak a hátrányát, hogy nem olvastam annyit fiatalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!