Hogy kezdjek hozzá első regényemhez?
Mondjuk In medias res.
Egyébként ha ennyire nem megy, javaslom inkább a képregény műfajt, esetleg írj forgatókönyvet, vagy színpadi művet.
Egy regény nem szokott verses lenni (esetleg tesznek bele verset, de ritkán).
Egyébként nagyon sok olyan oldal van, ami ezzel foglalkozik. Olvass utána egy kicsit. :) Ha érdekel, küldök néhány linket privát üzenetben.
Nos már jópár napos a kérdés, de én azt ajánlanám neked, ami nekem eddig mindig segített a kiadott könyveimnél.
Töltsd le a Writer's Café nevű szoftvert.
Azt szokták mondani, hogy az íráson nem segít a program. Én úgy tartom, hogy ha van rá az embernek lehetősége, akkor de bizony sokat segít. Régen az ember nem tudott ilyen dolgokat használni, ma viszont már érdemes! Egy programban tudod gyűjteni az összes olyan ötletfoszlányt ami hirtelen beötlött. Külön szedheted a párbeszédeket, a karakterek monológjait, a tájleírásokat, képeket rakhatsz a tájakhoz, stb, valamint az egyik jó funkciója még, hogy létre tudsz hozni egy storyboardot. Ami mégiscsak jobb, mintsem a MSWord fájlokat, vagy a fizikai papírlapokat jelölgetni, rendezgetni.
Nos ennek a programnak van egy szituációs funkciója. Az a lényege, hogy beállítástól függően ad egy vagy két karaktert, egy célt, egy eseményt, és egy helyszínt, majd neked erről kéne 15 percig írnod. Természetesen a program nem figyeli, becsületességi alapon megy a 15 perc. Ez hivatalosan csak az íráskészséget, kreativitást, hirtelen agyfelpörgetést fejlesztené, de én nagyon jól ki tudtam használni ahhoz, hogy egy in medias res szerű kezdést adjak a könyveimnek, még akkor is, ha a helyszín és az esemény abszolút érdektelen a könyv szempontjából. Magát a kezdést attól még segítette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!