Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kritikát kérnék errő a WattPad...

Kritikát kérnék errő a WattPad storyról. Valamint ag irási tecnikárol! ❤ Milyen?

Figyelt kérdés
Nem olyan tipik love story de még kezdetleges! Helyesírási hibákért előre is bocsi. [link]

2017. szept. 28. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kiforratlan, látszik, hogy még kislány vagy. Ha elnézést kérsz a helyesírási hibákért (vannak is benne), akkor miért nem tanulsz meg inkább helyesen írni? Ha minden nap gyakorolnál tíz percet, szerintem segítene. Vagy ha nem vagy biztos abban, hogy kell leírni egy szót, keress rá a gugliban. Helyesírás-ellenőrző is szokott lenni az ilyen írós programokban, bár van, hogy az becsapós.

Nagyon rövid egy fejezet, és az elsőnek túl hirtelen van vége. Semmivel sem kelted fel az olvasó figyelmét, csak úgy félbehagysz egy párbeszédet. (És ha már itt tartunk, párbeszédet is meg kéne tanulnod írni.)

Igaz, még nem nagyon tudom, hogy miről szól a történet, de maga az ötlet nem tűnik rossznak. Ha csiszolsz még egy kicsit az írásodon, szerintem kihozhatsz belőle valami jót. :)

2017. szept. 28. 21:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Rendben! Igen még fiatal vagyok és a helyesírási hibák azért vannak mert telefonról írok és gyorsan. Mindent megteszek hogy javítsak és köszönöm a kritikát!❤
2017. szept. 29. 07:07
 3/4 PresidentEvil ***** válasza:
100%

.

"Sziasztok bemutatnám a szereplőket. Ez egy szar stoty tudom de valahogy kényszert éreztem a publikálásra. Komolyan rosszul érzem magam hogy ezzel rontom a wattpadot. Soha senki nem fogja olvasni ezt de most ez nem lényeg. Lássuk hogy ki hogy néz ki."

Miért kérsz kritikát, ha már te magad írtál egyet? Egy ilyen felvezetés után miért olvasná el bárki? A mentegetőzés nagyon álszent dolog, egyszerűen azt mutatja, hogy te sem tartod jónak azt, amit csinálsz. De akkor miért csinálod? Vagy azt várod, hogy az olvasó udvariasan azt mondja: ugyan már, nem is rossz ez? Csak az fog ilyet mondani, aki ugyanúgy belemegy ebbe a játékba, de az ilyenre nem érdemes hallgatni.

Soha, semmilyen körülmények között ne írj le ilyeneket! Az olvasó majd eldönti, jó-e vagy sem. Te már most megmutatod, hogy nem bízol a saját irományodban. Ha úgy érzed, nem jó, ne mutasd meg, csak azt, amivel elégedett vagy.

Aztán ott a helyesírás. Ha elnézést kérsz a hibákért, az olyan, mintha az étteremben a pincér előre elnézést kérne a levesben lévő hajszálakért és körömdarabkákért. Nem az a normális, hogy egyik se legyen benne? Ha nem nézed át a szöveget publikálás előtt, azt mutatja, hogy nem tartod fontosnak, mi lesz az olvasók véleménye. Nagyon negatív dolog. Az, hogy azt hozod fel mentségnek, hogy telefonról írsz és sietsz, csak súlyosbítja a dolgokat. Miért kell sietni? Miért olyan sürgős, hogy publikáld a történetedet, ha utána azt írod róla, hogy szar?

Jöhetnek a képek. Ahelyett, hogy a saját szavaiddal mutatnád be a szereplőket, netről szedett képekkel teszed ezt. Ez két dolgot jelenthet: nem tudsz jellemzést, bemutatást írni vagy csak lusta vagy és azt gondolod: ott a kép, az olvasó nézze meg aztán ennyi. Egyik sem szerencsés. Ha nem tudsz jellemzést írni, akkor valószínűleg cselekményt, akciót sem, tehát az írásod... mondjuk úgy, nem lesz jó. Ha lusta vagy megírni, megint csak rossz, mert az olvasónak azt kell tudnia, amit te közölsz vele, nem azt, ami neki a képről eszébe jut. Ha te lusta vagy írni, az olvasó is lusta lesz olvasni.

A történetről nincs mit mondani, egyszerűen kevés ahhoz, hogy érdemben beszélni lehessen róla. De azt látom, hogy a szereplőid légüres térben mozognak. A szobának nincs berendezése, nem tudjuk, hol játszódik a jelenet, a "félhomályos szoba" ugyanolyan jellegtelen valami, mint a "szép ruha", nem mond semmit. Próbálj meg szépirodalmat olvasni, nézd meg, mások hogyan ábrázolják a környezetet és az embereket.

Lehet, hogy nem ilyen kritikára vártál, de hidd el, ez sokkal őszintébb, mint a "tök jó, folytasd, nagyon jól írsz"-típusú hazug kis kommentek.

2017. szept. 29. 12:24
 4/4 Csicsky ***** válasza:
9%
Én nem szoktam az írásokat véleményezni (ezt inkább másokra hagyom, akik ebben jártasabbak), de ellenben küldtem egy összeállítást privátban, amit azoknak szoktam elküldeni, akik kedvtelésből, hobbiból írogatnak, hogy könnyebben boldoguljanak az írással (tanácsok, linkek, szakirodalom, tesztolvasók, könyvkiadás, stb.). Ennek az összeállításában többen is részt vettek, olyanok, akik szintén írogatnak és elsősorban a kezdő íróknak szeretnének segíteni.
2017. szept. 29. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!