Utazásos regény, kalandregény?
Sziasztok!
próbáltam már a neten keresgélni, de nem éppen azt találtam, amire gondolok. Nem ismeretterjesztő könyvet szeretnék (amiben leírják a talaj képződését, az ott élő összes állat- és rovarfajt, a népeket és kultúrájukat, az építési stílust, mindezt a lehető legbonyolultabb NatGeos formában... nem).
Amit keresek az regény, van egy vagy több főszereplője, és azoknak jelleme,a történetnek cselekménye, lehet benne csavar, szerelem, lehet sírós, vagy izgalmas, mindegy (horror inkább ne), a lényeg, hogy utazásról szóljon, hogy erdőkben, hegyeknél vagy a tó partján játszódik az is mindegy.
mint amikor kibámulsz az ablakon amikor esik az eső, vagy ülsz a vonaton és nézed a tájat és elönt a boldogság meg a vágy, hogy utazz meg ilyenek...értitek remélem :D
még egy kikötésem van, ne Fekete István féle fajta legyen, mert oké a könyv fele tájleírás, de nem tud lekötni és iszonyatosan unalmas (kivéve Tüskevár, de na)
összefoglalva, leginkább ifjúsági regény, sok utazással és tájjal.
sokat írtam, de remélem valamennyire érthető, hogy mit szeretnék :)
Gyűrűk ura :)
SZEM: Egy aupair naplója
Benedek Elek: Szent Anna tavától a Cenktetőig
Léghajóval a világ körül/dinoszauruszok földjén
Grand kapitány gyermekei
Nils Holgerson csodálatos utazása
A tizenöt éves kapitány
A két kapitány
80 nap alatt a föld körül
Fecskék és fruskák sorozat
A dunai hajós
Végtelen történet
lehetne sorolni nagyon sokáig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!