Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miről szól a "Ne higgy a...

Miről szól a "Ne higgy a szemének"?

Figyelt kérdés

Nem rég jó krimit kerestem és ezt a könyvet ajánlották itt az oldalon, végül nem a saját kérdésem alatt találtam rá, de mindegy.

Nagyon csavaros, kiszámíthatatlan mondták és írja a könyv ajánlója is.

Aztán olvasom olvasom, de nem történik semmi, a csaj egy oldalon keresztül azon siránkozik, hogy leette magát és nem történik semmi, mondom nyírjanak már ki valakit vagy mi lesz?!

Nem volt kedvem tovább olvasni, gondoltam rákeresek a rövid történetére, de csak azt találtam, hogy egy szerelmi háromszöges sztori, a krimi titulust meg csak azért kapta meg a romantika helyett, mert sötét psziho romantika vagy mi.

Szóval a kérdésem most már röviden:

Mi az a nagy csavar amit mindenki emleget? Mert a végén össze jönnek ez nem egy kiszámíthatatlan dolog, akkor mégis mi?

2017. szept. 14. 09:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Várj, nem értelek, akkor most mégis végig olvastad?

Amúgy sokáig unalmas és nem történik semmi. A legvégén van egy duplacsavar. Ne kerteljek?

2017. szept. 28. 19:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem olvastam végig, a neten próbáltam megtalálni a rövid sztorit, de nincs fent. Csak kíváncsi lennék már, hogy mi az a nagy csavar amiről szó van.
2017. szept. 29. 11:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Lőjem le a poént?
2017. szept. 29. 11:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Erre kérlek immáron harmadjára. ☺
2017. szept. 30. 08:04
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Te akartad. :D Reméltem, hogy inkább elolvasod.

Nos, röviden, amire emlékszem, a lényeg:

Nos, ugye Adele direkt összefutott Louise-zal, összebarátkozott vele, bűntudatot ébresztett benne, amiért az a férjével kavar. De a lényeg az, hogy megtanította neki a tudatos álmodást.

Ez a fajta tudatos álmodás kicsit más. Megjelenik egy ajtó, amin átlépve az álmodó kilép a testéből és gondolatban olyan helyeken tud jelen lenni, ahol már korábban megfordult, de a valóságot látja közben. Adele többször kémkedett így a férjéék után.

Na, Adele folyton Davidet feketítette, de a végén direkt úgy intézte, hogy Louise rájöjjön arra, hogy Adele a nem komplett.

A végén Adele a házukba csalogatja Louise-t, közben valahogy tüzet csinál, nem emlékszem rendesen. Adele bedrogozta magát, eszméletlen.

Na itt jön az egyik csavar. Louise használja a tudatos álmodást. Kilép a testéből és behatol Adele testébe, hogy kivezesse az égő házból. És a kis naiv azt hiszi magáról, hogy okos. :D Adele végig így tervezte.

Louise csapdában ragadt Adele magatehetetlen testében, mert nem tudott a drogokról. Közben Adele szelleme kint várakozott, és mikor Louise kiszállt a saját testéből, ő elfoglalta Louisét.

Na a második csavar. Most tudjuk meg mi történt azon az ominózus napon, amikor megromlott Adele és David kapcsolata. Ezt nem találtad volna ki.

Ott volt egy fiú ugye a fiatal Adele-lal az intézetben. Adele haza vitte magával a házukba, ahol megismerkedett Daviddel. Nos, valójában az a fiú beleszeretett David-be. Az a fiú tanította meg a fiatal Adele-nak a tudatos álmodást. Kezd összeállni a kép?

A fiú kinyírta Adele-t, elfoglalta a testét. Az az Adele, akit a könyv alapján ismerünk, valójában a kiscsávó. A végén pedig ő költözött be Louise testébe és éltek együtt Daviddel, aki végre örült, hogy megszabadult az őrült feleségétől.

Itt a vége, fuss el véle.

2017. szept. 30. 09:17
 6/10 A kérdező kommentje:
Fú hát akkor itt van minden. De ezek alapján már totál nem tudom melyik kategóriába sorolandó, hogy krimi-e vagy mi. Szerintem azok akik sorolják is bajban voltak. :D
2017. okt. 1. 08:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a krimitől távol áll. Pszichológiai thrillerként van írva sok helyen egy kis misztikus elemmel. De szerintem az sem valami pontos. Hát na...

Szerintem az eleje túl unalmas. A vége túl beteg. :D

2017. okt. 1. 11:20
 8/10 anonim ***** válasza:
83%
Pff, a szerző direkt arra kér, hogy történjen bármi, ne áruljuk el senkinek a végét...erre kiírod gyakori kérdésekre. Ha a kérdező nem olvas végig egy ilyen nagyszerű könyvet, csak mert "unalmas az eleje", akkor nem is érdemli meg, hogy megtudja, milyen durva és lenyűgöző a vége.
2017. nov. 25. 13:32
 9/10 anonim válasza:
25%
Ugyan nem a könyvet olvastam, hanem megneztem a netflixes sorozatot! De a végét mindennek hivnám, csak lenyűgözőnek nem.. orulok h nem fecséreltem el az időmet egy konyvre aminek ilyen vége van.. 🤦🏽‍♀️
2021. febr. 27. 14:20
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszett
2021. ápr. 6. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!