Jon Snow (Aegon Targaryen) hányadik ezen a néven a könyvek alapján?
Egy kis apróság:
SEM A VALÓSÁGBAN, SEM A KÖNYV/SOROZAT VILÁGÁBAN NEM NEVEZHETNEK EL KÉT TESTVÉRT UGYANARRA A KERESZTNÉVRE :)))
Képzeld el hogy ahogy téged hívnak, ugyanúgy nevezik el a szüleid az egyik (veled egy nemű) testvéredet pontosan. Ilyen nincs. Úgy tudom még törvény is tiltja :)
És erre sem a sorozatban sem a könyvben nem is volt soha példa.
Jon neve biztos nem Aegon a könyvek világában.
#12 Márpedig a középkor világában (nagyjából ilyen korszak a Trónok harca is) teljesen elfogadott dolog volt, hogy MINDEN gyereket ugyanúgy neveznek el, a nagy csecsemőhalandóság miatt. Szóval igenis van rá történelmi hagyomány a való életben is.
Sztorira visszatérve:
Mivel addigra már mindenki úgy tudta, hogy az idősebbik Aegon halott (igen, tudom, a könyv szerint végül nem volt az, olvastam), semmi okuk nem volt rá, hogy a leendő trónörököst ne királyi névvel illessék.
De ha majd nagyon unatkozom, és épp nem dolgozom, majd megkeresgélem a kedvedért az erre vonatkozó idézeteket.
13:
Mondj rá példát. Amikor testvéreknek ugyanaz volt a keresztneve. És nem unokatestvéreknek, meg nagybácsi-unokaöccs, stb. Hanem amikor egyazon szülő(k)től származó gyerekek ugyanazt a keresztnevet kapták. Kérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!