Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti ajánlanátok a Tokyo Ghoul...

Ti ajánlanátok a Tokyo Ghoul mangát?

Figyelt kérdés
A sorozatot láttam, az első évad tetszett, a második évad anyira nem fogott meg és nem hiszem hogy lessz 3. évadja a sorozatnak. Ez lesz az első mangám úgyhogy valami infót vagy linket kérnék.

2017. aug. 23. 16:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ha az első évad tetszett és a második nem, akkor bizony csak ajánlani tudom a mangát. Az első évad még viszonylag követte az eredeti művet (bár abban is volt rengeteg kihagyás és változtatás) de a második olyannyira eltért, hogy ha lenne is 3. évad, lehetetlen lenne a manga folytatásból megcsinálni.

Viszonylag sok mangát olvastam már, de a Tokyo Ghoul nagyon megfogott, olyannyira, hogy 10 kötet angol példánya meg is van itthon, valamint a Tokyo Ghoul:re-t én fordítom magyarra.

A manga jelenleg két részből áll, a Tokyo Ghoul és a Tokyo Ghoul:re. A tg:re még ma is fut, hetente új fejezetekkel.

A történetről annyit, hogy a mangaka, Ishida Sui nagyon figyel a részletekre, rengeteg olyan karakterek általi gesztus, vagy a rajzban elrejtett szimbólumok, jelek vannak, amikre csak később jön rá az ember, hogy jaaaj, hát azért volt ez meg az... valamint rejtett számmisztika is gyakran előfordul, főleg a későbbi fejezetekben. Ezeket csak azért írtam le, hogy tudd, a mangaka nagyon is érti a dolgát, pontosan meg van tervezve minden történés. A karakterekről meg ne is beszéljünk, Kaneki a mangában gy roppant összetett karakter, az anime ezt még csak félig sem tudta így visszaadni.

Mostanra már nagyon sok mindent megtudtunk, volt jó pár sokkoló leleplezés is. Rengeteg rajongó készít elemzéseket, teóriákat a fejezetekről mert egyszerűen van miről beszélni vagy spekulálni a következő fejezetekkel kapcsolatban.

Egy szó, mint száz, én úgy gondolom nagyon megéri olvasni (ha lehet, akkor figyelmesen, úgy jön át igazán az egész) és itt válaszokat is kapunk idővel, nem úgy, mint sok másik mangánál. Mindig történik valami, most is elég izgalmas dolgokról van szó, Kaneki karakterfejlődése pedig valami hihetetlen, már önmagában ezért megéri olvasni.

A Tokyo Ghoul a 66. fejezetig van lefordítva magyarra (ide regisztrálni kell):

[link]

De azt hiszem kb. 140 fejezetes, így azt sajnos egyelőre csak angolul találod meg pl. Kissmangán , vagy igazából bármilyen angol mangaolvasó oldalon

A Tokyo Ghoul:re (a folytatás:)

[link]

pedig a 100. fejezetig, de folyamatosan csinálom, nincs olyan sokkkal lemaradva az angol fordítástól. Az angolt a Mangastream készíti, ha úgy szeretnéd inkább.

Biztosan tudod, de mivel az első mangád, ezért inkább szólok, hogy jobbról balra kell olvasni, de teljesen megszokható :D Meg persze furcsa lehet, hogy fekete-fehér és hang sincsen, de személy szerint engem még így is jobban be tudnak szippantani a mangák, mint az animék.

Remélem sikerült meggyőzni téged és jó olvasást!

Ha bármi kérdésed lenne, szólj :D

2017. aug. 27. 17:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a tartalmas választ.😀 Néhány szimbólum a fülemre jutott, pl:ha jól tudom talán a kávé is ilyen szimbólum (vagy ha nem akkor getrekt) azt azért tudtam hogy vissza felé kell olvasni, de köszi hogy azért megírtad😊 a tg:re ről is sokat hallottam. Azt hiszem most azonnal el kezdem olvasni:D

De még egyszer köszi

2017. aug. 27. 20:50
 3/4 anonim ***** válasza:

A "2. évad" köszönőviszonyban sincs a mangával.

Manga már az első évadban jobb volt, mert nem vágtak ki rengetekeg jelentetet belőle az évad vége után kezdett csak rendesen beindulni a történet, ami animéből teljesen kimaradt.

Ha kicsit is tetszett az anime első évadja akkor érdemes a mangát a legelejétől olvasni, sok kihagyott rész miatt.

Jelenleg futó legjobb manga és nem véletlenül lett a Top5 legtöbbet eladott Japánban gyenge anime ellenére is.

2017. aug. 30. 21:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Egyébként én úgy tudtam hogy a Berserk a legjobb manga😗 Pont ebben a pillanatban fejeztem be az 1.kötetet, és több mint elégedett vagyok. De egyébkén a tg mangának a véget sehol se találom meg magyarul?
2017. aug. 30. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!