Nem túl masszív, de nem túl könnyed sci-fi könyvek?
Nem olvastam még sokat. Asimov "robotos könyvei" tetszettek, Alapítvány előzmények is, de az Alapítvány már túl masszív volt, valamiért nem bírt lekötni úgyhogy nem is folytattam a részeket (talán sok volt a politika, nem is emlékszem már rá).
John Scalzi könyvei is tetszenek, de néha már túlságosan érezni az amcsi könnyedséget (fajok működése, kinézete, maga az írásmód, stb). "A marsi"-nál már tényleg hálivúdi forgatókönyv érzésem volt, úgyhogy abba is hagytam a felénél. Szóval valamilyen nem túl mainstream, de mégsem túl masszív sci-fiben kérném a tanácsaitokat...
Stanislaw Lem: Solaris
Frederik Pohl: Átjáró
Alfred Bester: Az arcnélküli ember; Tigris! Tigris!
Roger Zelazny: A fény ura
Brian W. Aldiss: Amíg világ a világ; Földburok
Arthur C. Clarke: Randevú a Rámával
Zsoldos Péter: A feladat
Joan Slonczewski: Ajtó az óceánba (meg a többi könyv ebben az univerzumban)
Frank Herbert: Dűne
Lusta voltam végigolvasni a kérdést, de ha sci-fi, akkor nekem On Sai a kedvencem :D
Ha könnyedebbet szeretnél, ami kicsit poénosabb, akkor Calderon, egyébként meg minden könyve nagyon jó, érdemes csekkolni :D
Látom, tetszett a robotos sorozat Asimovtól. (Úristen! Nem én vagyok az egyetlen, aki végigolvasta!)
Ajánlom neked a Leszáll az éj c. önálló regényét, amit Silverberggel együtt írt. Rövid, de komoly. [link]
- Lois McMaster Bujold: Maréknyi becsület, Barrayar
- Orson Scott Card: Múltfigyelők
- Szergej Lukjanyenko: Ugrás az űrbe, Ugrás az ismeretlenbe (szerintem ez a kétrészes nagyon passzolna neked, pont egyensúlyban van, és olyan orosz!)
- China Miéville: Konzulváros
A Calderont imádtam! Kicsit nekem Rejtő Jenős érzése volt: pofátlanul vicces-röhögős, de amellett annyi bátorság, becsület, önzetlenség és nemesség volt mégis benne, mint Rejtő könyveiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!