Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Pár Harry Potter kérdés?

Pár Harry Potter kérdés?

Figyelt kérdés

elég rég olvastam a könyveket és pár dologra már nem emlékszem

- Ron hogy végezte el a második évet törött pálcával? mármint az órákon (bűbájtan, átváltoztatástan, svk) mindig volt gyakorlati rész

- Lavender a könyvben is meghalt, vagy ezt csak a filmbe rakták bele?

- a priori incantatem az volt mikor testvérpálcákat fordítanak egymás ellen, vagy az mikor a pálca által megölt emberek megjelentek?

- az ifj. Barty Kupor hogy kapta el Mordont? meg volt róla szó bővebben hogy milyen varázsló volt? csak mert én annyira emlékszem hogy a tűz serlegét is becsapta konfúziós bűbájjal, Malfoy-t görénnyé változtatta, az apját meg csontá és elásta, miután megölte...szóval azért nem volt kispályás ha ilyen varázslatokat tudott

2017. júl. 23. 02:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

-Ronnak az órákon szinte semmi sem sikerült a pálcájával, de év végén a vizsgák elmaradtak, ennek köszönhető, szerintem, hogy továbbmehetett harmadikba.

-A második kérdésedre nem emlékszek biztosan, de szerintem Lavender nem halt meg a könyvekben.

-A priori incantatem olyan varázsige, amiely megjeleníti egy viszgált pálca koràbbi varázslatait.

-Arról pedig hogy Kupor hogyan kapta el Mordont, nincs részletesebb leírás.

Arra, hogy milyen varázsló volt, itt szerintem magkapsz minden választ: [link]

2017. júl. 23. 11:01
 2/11 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen ^_^
2017. júl. 23. 20:02
 3/11 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Levander melyik részben halt meg mert én nem emlékszem ilyenre😂

Valaszodat előre is köszönö ;)

2017. júl. 24. 20:07
 4/11 anonim ***** válasza:
*m
2017. júl. 24. 20:07
 5/11 A kérdező kommentje:
a Halál Ereklyéiben, a roxforti csatában Fenrir Greyback öli meg, legalábbis a filmben
2017. júl. 25. 10:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A könyveben nem öli meg, mert Hermione küld Graybackre egy átkot, ha jól emlékszem.
2017. júl. 25. 14:54
 7/11 VictoireW válasza:
100%
A könyvben nem derül ki konkrétan, hogy Lavender meghal-e, de többször már nem találkozunk vele.
2017. júl. 25. 15:04
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Köszi! ;)
2017. júl. 26. 13:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Levander meghal az utolsó részben, van rá utalás, hogy már alig mozdul és későn küldi rá az átkot, bosszúból Hermione. Ha nem is hal meg, vérfarkassá változik...
2017. aug. 1. 14:56
 10/11 A kérdező kommentje:

igen azóta eszembe jutott hogy a könyvben is megtámadja Greyback Lavendert, de a könyvben akkor vérfarkas volt?

Mert Bill-nél szó volt róla hogy vérfarkas alakban kell megtámadnia hogy ő is azzá váljon, Bill-ből azért nem lett vérfarkas mert Greyback már holdtöltétől függetlenül 24/7 úgy viselkedett mint egy vérfarkas, nem úgy mint Lupin aki elnyomta magában a vérfarkasságot és a havi egy alkalmat leszámítva normális emberként viselkedett

2017. aug. 1. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!