Pár Harry Potter kérdés?
elég rég olvastam a könyveket és pár dologra már nem emlékszem
- Ron hogy végezte el a második évet törött pálcával? mármint az órákon (bűbájtan, átváltoztatástan, svk) mindig volt gyakorlati rész
- Lavender a könyvben is meghalt, vagy ezt csak a filmbe rakták bele?
- a priori incantatem az volt mikor testvérpálcákat fordítanak egymás ellen, vagy az mikor a pálca által megölt emberek megjelentek?
- az ifj. Barty Kupor hogy kapta el Mordont? meg volt róla szó bővebben hogy milyen varázsló volt? csak mert én annyira emlékszem hogy a tűz serlegét is becsapta konfúziós bűbájjal, Malfoy-t görénnyé változtatta, az apját meg csontá és elásta, miután megölte...szóval azért nem volt kispályás ha ilyen varázslatokat tudott
Szia!
-Ronnak az órákon szinte semmi sem sikerült a pálcájával, de év végén a vizsgák elmaradtak, ennek köszönhető, szerintem, hogy továbbmehetett harmadikba.
-A második kérdésedre nem emlékszek biztosan, de szerintem Lavender nem halt meg a könyvekben.
-A priori incantatem olyan varázsige, amiely megjeleníti egy viszgált pálca koràbbi varázslatait.
-Arról pedig hogy Kupor hogyan kapta el Mordont, nincs részletesebb leírás.
Arra, hogy milyen varázsló volt, itt szerintem magkapsz minden választ: [link]
Szia!
Levander melyik részben halt meg mert én nem emlékszem ilyenre😂
Valaszodat előre is köszönö ;)
igen azóta eszembe jutott hogy a könyvben is megtámadja Greyback Lavendert, de a könyvben akkor vérfarkas volt?
Mert Bill-nél szó volt róla hogy vérfarkas alakban kell megtámadnia hogy ő is azzá váljon, Bill-ből azért nem lett vérfarkas mert Greyback már holdtöltétől függetlenül 24/7 úgy viselkedett mint egy vérfarkas, nem úgy mint Lupin aki elnyomta magában a vérfarkasságot és a havi egy alkalmat leszámítva normális emberként viselkedett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!