Milyen regényeket tudnátok ajánlani?
Ha már ilyen tág válaszlehetőséget adtál, az általam kedvelt műfajok mindegyikéből írok egykönyvet, rövid ajánlással.
Indiánregény: Winnetou
A könyv az 1800-as években játszódik, a főhős egy Európai kivándorló, aki az események furcsa fordulatai révén egy törzsfőnök fogadott testvére lesz. 900 oldalnyi meglehetősen pörgős western...
Fantasy: A végtelen történet
A film verzió pocsék, de ne törődj vele. A főszereplő egy fiatal srác, aki, miközben egy történetet olvas, lassan maga is eggyé válik a történettel.
Disztrópia: 1984
A legszigorúbb diktatúra és a legtökéletesebb lázadás bemutatása regényes formábban. Brutális, elborzasztó könyv, csak erős idegzetűeknek ajánlom, de nekik nagyon.
Századfordulós Sci-Fi: Utazás a holdba
Egy duológia, témája egy elképesztő utazás a holdra, amit egy gigantikus ágyú segítségével valósítanak meg. Tipikus Vernés poénok, karakterek, sok tanulság, érdekes bepillantás a korszak gondolkodásmódjába.
D&D regény: Otthon-Száműzött-Menedék
A főhősünk egy sötételf, aki nemet mond faja gonoszságának, és a maga útját mezdi járni. Tipikus D&D világ, sok akció.
Keményvonalas Sci-Fi: Asimov univerzuma
A sci-fi történetének talán legfontosabb sorozata, az emberiség huszonhatezer eljövendő évét mutatja be. Birodalmakat vonultat fel, jelen problémákat boncolgat, filozófiai kérdéseket feszeget, teszi mindezt emlékezetes karakterekkel, izgalmas történetekkel, és földönkívüliek nélkül. Engem két évre lekötött, és annyira tetszett, hogy azóta csak ettől az írótól olvasok.
Apokaliptikus: Leszáll az éj
Mi történne, ha az emberek egy olyan bolygón élnének, ahol mindig az égen van a nap, örökös a fény, aztán egyszercsak minden sötétségbe borulna? Egy letehetetlen regény, igazán nyomasztó légkörrel, és drámai sztorival.
Dráma: Semmi
Egy csapat diák az élet értelmét keresi: egy nagy kupacba kezdik gyűjteni a számukra legfontosabb tárgyakat. Azonban a sztori eldurvul, és a halom egyre furcsább alakot ölt, ahogy egyre bozarabb és betegebb dolgokat találnak a legfontosabbnak.
Most kapásból csak ezek jutottak eszembe, remélem találsz közöttük neked valót.
Köszi szépen!
Az A végtelen történetet láttam. A (Winnetou kivételével, mert azt ki nem állhatom) a többi izgalmasan hangzik - szerintem mindegyik nekem való lenne :D. Utánuk nézek, ha lesz időm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!