Milyen történetet írjak Wattpad-en?
.
Ez olyan, mintha űrhajót akarnál építeni, de csak azt tudod, milyen színűre fogod festeni, arról viszont fogalmad sincs, hogyan működik. Ilyenekkel van tele a Wattpad, nem hiányzik még egy. Azt írd meg, amit magadtól el akarsz mondani másoknak, ami benned van. Ha nincs ilyen, el se kezdd, mert úgyis félbe fogod hagyni.
Hát igen, ez így önmagában nem elég... Bár elég lenne, hogyha nem full idegeneket kérnél meg az internet gyomrában, hogy találjanak ki neked valami sztorit. Ha lenne is ötletem, akkor sem adnám más kezébe. ._.
Wattpadon szoktak lenni ilyen "ötletládák" (nem wattpadozok, csak olvastam már ilyenről, így nem tudom a rendes nevét ), amiben egy - két "író" megadja a karaktereket, a történeteket, és akinek az alapötlet, az viheti magával megírni. Érdemes lenne ilyenek után kutatnod, ha nem tudsz miből kiindulni.
De veheted a címet is. Forever alone... Ez mára már ilyen vicces dologgá nőtte ki magát, - te is inkább humor műfajban szeretnél írni? Vagy történetileg, érzelmileg egy komolyabb műre gondoltál? Ki van egyedül, és miért marad örökké (vagy mindig) egyedül? Kit látsz magad előtt, hogyha egy "forever alone" karakterre gondolsz?
Ha ez segít, én például elsőre mindig a karaktert találom ki. Míg tervezem a külsejét, addig az agyam összeszed egy csomó dolgot a hátteréről, a személyiségéről, az ízlés világáról, stbstb. Tehát mire lerajzolom a karakter, arra már lesz valami használható belőle. A karakter pedig elkezd önszántából fejlődni, nekem pedig elég hátra dőlnöm, és igyekeznem minden gondolatomat leírni róla. Miközben megy a tervezgetés, jönnek a sztori ötletek is!
Nekem még a dalszövegeket olvasása is segít a sztori kitalálásában, de feldolgozhatsz könyvek, filmek alapötleteit is (feltüntetve persze, hogy miből nyertél ihletet...)
Ezt a címet nem javaslom. Egy netes poén lett belőle, arra használják, mikor valakit annyira életképtelennek tartanak, hogy kizárt, hogy valaha is legyen valakije. Ha csak nem viccnek szánod, nem a legjobb, mert mindenki erre fog asszociálni, sajna.
Watpad-en keress rá olyanokra, mint 'történet ötletek', 'ötletbörze', stb... Nagyon sokan teszik fel az ötleteiket, amiket nincs kedvük, idejük megvalósítani, és azt szépen le lehet stoppolni. Ha ilyen címen nem találod őket, keress olyan magyarokat, akiknek irracionálisan sok történetük van... abban biztos van minden. :)
Én is azzal akartam kezdeni, hogy akkor írj, ha van miről, de igazából... attól, hogy én még sosem éreztem kedvet, hogy más ötletével foglalkozzam, még lehet, hogy az is fun. :)
Ui: Ha nekem kéne ezzel a címmel sztorit írnom, én irónikusan egy olyan love story-t kerekítenék, amiben a srác/lány művészneve (akivel összejön a főhős) az, hogy 'alone', ergo forever (with) Alone, közben meg never alone... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!