Hogyan lehet egy kiadó ennyire igénytelen?
Most olvastam el C. J. Sansom egyik könyvét, Egy bűnös siralmai címmel, az Agave kiadótól.
Egy ideje nem volt hozzá szerencsém, de mindig ennyire igénytelen volt? Oldalanként több elírás található, és láthatóan a helyesírás is gondot okoz a kiadónak...
Miért engedhetik ezt meg maguknak?
Szerintem az Agavé az egyik legigényesebb kiadó idehaza.
Az hogy ilyen sok hibát találtál benne nagyon nagy valószínűséggel a korrektor hibája.
Pár hiba még a legjobbakkal is megeshet, de ilyen sok ... nekem van pár Agavés könyvem, és egyáltalán nem jellemző ez rájuk.
Biztos vagyok benne, hogy szívesen vennék az értékes visszajelzést. Így adott korrektor munkájára jobban oda tudnának figyelni.
Én csak Sansom műveit olvastam tőlük, de mivel napi szinten veszek könyvet a kezembe, így látom, hogy ezek a kiadványok milyen silány minőségűek e tekintetben a többi kiadó műveihez képest.
Ha kiadná az említett író műveit más kiadó magyarul, biztosan attól venném meg, de a nem elég jó angol nyelvtudásom miatt marad sajnos az Agave. :(
Igazatok van, írok nekik, hátha lesz értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!