Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hol találhatok könyv kiadót?...

Hol találhatok könyv kiadót? Hogyan legyek Író?

Figyelt kérdés
Szeretnék író lenni,és könyveket kiadni a boltokba,hogy elolvassák a könyveimet. Mit tegyek? A regényem már megvan írva. Jó sokáig írtam 3-4 hónapIG. kb. Segítetek?

2017. jún. 24. 19:14
 1/7 A kérdező kommentje:
A történet egyébként nagyon izgalmas,és egy pár haveromnak megmutattam,azt mondta,hogy nagyon izgalmas,és hogy szerintük nagyon illene a boltokban:)
2017. jún. 24. 19:30
 2/7 PresidentEvil ***** válasza:
100%

.

"Hol találhatok könyv kiadót?"

Beírod google-be, hogy "könyvkiadó" és elkezded nézegetni azt a ~1,680,000 találatot, amit kiad.

"Hogyan legyek Író?"

Első körben olvass. Sokat, de jobb, ha rengeteget. Írj. Alap, hogy legyen mondanivalód a világról. Akár erről, akár egy másikról. Tedd közzé, amit írtál, hallgasd meg a kritikákat, javítsd ki a hibákat. A kézirataidat küldd el a kiadóknak és várj a visszajelzésre. Amíg vársz, van időd megírni a következő pár regényt... a többi meg majd kialakul.

"egy pár haveromnak megmutattam,azt mondta,hogy nagyon izgalmas,és hogy szerintük nagyon illene a boltokban:)"

Ezzel csak óvatosan (pláne, ha egy mondaton belül is kevered az egyes és többes számot). Wattpadon olyan történeteket is lelkesen ünnepelnek, amelyeknek az íróját harmadikban minden magyartanár megbuktatta volna... ne haveroknak mutasd meg, hanem olyanoknak, akik nem elfogultak veled szemben. Ha valaki ájuldozva lelkesedik és irodalmi Nobel-díjat követel neked, az mindig gyanús.

2017. jún. 24. 19:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Sok könyvet olvasok, leginkább spirituális könyveket,de misztikusakat is szoktam. Ritkán olvasok horror témájú könyvet. :) Mit tegyek,ha elfogják utasítani? Akkor adjam fel a hobbim,és keressek mást?:(
2017. jún. 24. 20:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Írj jobbat. Ha feladod, soha nem jutsz semmire - más kérdés, ha az ötvenedik regényed is mindenki elutasítja, az már jelent valamit. De amíg egy van, amit még be sem küldtél sehová, ne a feladáson töprengj.

(Egyébként a nyelvtant, tipográfiát nem árt alposabban átnézned, mert így tényleg el fogják utasítani.)

2017. jún. 24. 20:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Itt most nagyon gyorsan akartam írni, nem néztem meg, írták -e , de állítólag ezek a "szerzőket keresünk"-jellegű hirdetések becsapások, olyanokra ne küldd az irományaidat. Amúgy én nem értek ezekhez a dolgokhoz, de hogyha elég jó amúgy a könyv, akkor van arra is esély, hogy kiadják ingyen.
2017. jún. 24. 20:40
 6/7 TR75 ***** válasza:
100%

Underground kiadó

Publio

Kis példányszámmal is foglalkoznak, többféle módon adathatod ki a könyved.

2017. jún. 25. 00:00
 7/7 Csicsky ***** válasza:
40%
Hogy hogyan legyél író? Ezt én sem fogom megmondani, de ellenben privátban elküldtem egy „gyűjteményt“. Ez egy válogatás, aminek az összeállításában többen besegítettek és itt majdnem minden megvan, amire szüksége szokott lenni egy kezdő írónak, vagy hobbiból írogatónak (linkek, tanácsok, szakirodalom, tesztolvasók, könyvkiadás, stb.).
2017. jún. 25. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!