Tudnátok jó könyvet ajánlani?
Vannak nehezebb olvasmányok és könnyebbek is, melyikre gondoltál? Egyébként érdemes könyvekkel kapcsolatos oldalakon nézelődni, vannak blogok, vagy a moly, ahol vélemények is vannak.
Ajánlani most nem fogok, mert lehet, hogy még fiatal vagy, így nem egyezik az ízlésünk, de ha mondjuk híresebb írók könyveivel próbálkozol, akkor talán nem tévedsz nagyot. :)
Én személy szerint a fantasy misztikus könyveket szeretem én ezeket ajánlanám:
Sarah J. Maas: Üvegtrón sorozat
Jennifer Armentrour: Luxen sorozat
Richelle Mead: Vámpírakadémia sorozat
Becca Fritzpatrick : Csitt,csitt! Sorozat
P.C Cast és Kristin Cast : Éjszaka Háza sorozat ( tudtommal nincs meg az összes része magyarul:( )
Ifjúsági és romantikusabb es vicces könyvek
LOL könyvek az összeset olvastam és tetszettek
Leiner Laura: Bábel, Szent Johanna gimi, Bexi sorozat, Akkor szakítsunk
Most csak ezek juttak eszembe de ezeket én szerettem
Személyes kedvenc az Üvegtrón és a Vámpírakadémia:)
Szia! Én legutóbb Gayle Formantól olvastam a "Csak egy nap"-ot és a "Csak egy év"-et. Hát, lehet sokan úgy gondolják idősebbeknek való, de szerintem hogyha elég "érett" vagy jól megfogod érteni a sztorit és tetszeni fog. Rám nagyon jó hatással volt, egy hét alatt kiolvastam mind a két könyvet.
A sztori röviden: Van egy lány akit elzárt burokban neveltek, éretségi ajándékkénta szülei elküldik egy utazásra, ahol találkozik egy fiúval aki teljesen az ellentéte, egy szinésszel aki teljesen szabad életet él. Elég nehéz röviden összefoglalni, de a kettejük kapcsolatáról szól. Az 1. részben a lány, a 2. részben a srác szemszögéből.
Szerintem érdemes utánanézned nekem a kedvencem. :) Nagyon érdekes ahogy a két különböző életű fiatal találkozik.
Szivesen :)
Esetleg ha még nem olvastad Cassandra Clare könyveit: a Végzet ereklyéi sorozat előzetese és maga a Végzet ereklyéi sorozat de még vannak más könyvek is az irónőtől :)
Sci-fi műfajban a kedvencemet ajánlom neked, az első Frank Herbert regényfolyama, a Dűne könyvek: nagyon összetett, elgondolkodtató, de letehetetlen regények. A sci-fi irodalom remekei.
"Az Impérium tízezer éves békéjét veszély fenyegeti. A lakott planéták ezreit összefogó, feudális birodalom egymásnak feszülő erői - a császár, a rivalizáló Nagy Házak és az Űrliga - mind egy kietlen sivatagbolygó köré gyűlnek, hogy eldöntsék, ki birtokolja az óriási homokférgek és pusztító viharok által uralt világot. Ez ugyanis az egyetlen hely az univerzumban, ahol megtalálható az űrutazáshoz elengedhetetlen, tudattágító hatású fűszer, a melanzs."
A másik Michael Crichton "A Gömb" című műve:
"
A Csendes-óceán déli részén, 300 méterrel a felszín alatt az amerikai haditengerészet egy űrhajóra bukkan - egy legalább háromszázéves űrhajóra... Négy tudós siet a helyszínre: egy biológus, egy asztrofizikus, egy matematikus és egy pszichológus. Együtt szállnak le a tenger mélyére, hogy felderítsék a megdöbbentő leletet, s hogy választ kapjanak a miértekre és hogyanokra. Idegen világ küldötte? Egy másik univerzumból érkezett? Netán a jövőből? Mi történt a legénységgel, és a mi az a hatalmas ezüstgömb, amit a belsejében találtak? Megoldhatatlannak látszó rejtélyek. Aztán egyszer csak különös üzenetek jelennek meg a számítógép képernyőjén. Egyre fenyegetőbb hangú üzenetek... A sci-fiként induló regény az emberi lélek és képzelet mélységeit boncolgató pszichothrillerré válik. Crichton művéből 1998-ban Barry Levinson rendezett filmet azonos címmel, Dustin Hoffman, Samuel L. Jackson és Sharon Stone főszereplésével."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!