Tudnátok írni ilyen fantasy könyvet?
Most egy WOW könyvet olvasok, ami az orkokról szól. Nem tudom, mit olvassak majd utána.
A Malazai Bukottak Regéjét szerettem volna, de sajnos az első könyvet nem tudom beszerezni.
Tudnátok ilyesmi regényeket írni? (legyenek benne kitalált lények, minél több, annál jobb, a történet fő részét képezzék, ne csak említés szinten legyenek, vagy nagyon ritkán; ha lehet akkor legyen egyedi; legyenek harcok, csaták, háború, középkor szerű környezet)
Angolul nyelvűt is ajánlhattok, de akkor valami könnyebb nyelvezetűt. (Ne olyat mint pl. a malazan.)
(A Gyűrűk Urát láttam filmen, a Trónok harcából pedig a sorozatot nézem, ezeken kívül kéne valami, de hasonló.)
Glen Cook sorozatai: Black Company; Dread Empire; Instumentalities of the Night (elsőnek az első három része létezik magyarul is)
Terry Brooks Shannara regényei (szinte teljesen más, mint a sorozat)
Robert E. Howard Conan és Solomon Kane történetei
Michael Moorcock Elric történetei
Fritz Leiber Fafhrd and Grey Mauser történetei
Elizabeth Moon The Deed of Paksenarrion trilógiája
Paul Kearney Monarchies of God sorozata
Poul Anderson: Broken Sword; Three Hearts and Three Lions; Hrolf Kraki's Saga (első biztos van magyarul)
Karl Edward Wagner- Kane regényei és történetei
Charles R. Saunders - Imaro regények
Köszönöm
A Black Company érdekesnek tűnik.
Közben én is keresgettem és találtam párat, nem tudom ismered-e ezeket:
Martha Wells: Books of the Raksura
Jim Butcher: Codex Alera
Miles Cameron: The Red Knight
A Tűz és Jég dalát olvasni kell, és nem nézni a vérszegény tv adaptációt.
A Bukottakak ki fogják adni újra hamarosan.
Ezen kívül:
Brandon Sanderson könyvei, pl. a Ködszerzet sorozat, abban a mágikus lények is idővel nagyobb szerephez jutnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!