Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek miért olvasnak...

Szerintetek miért olvasnak inkább külföldi szerzőktől könyveket, mint magyaroktól?

Figyelt kérdés

Ezt a modern irodalomra értem.

Nagyon kevés befutott magyar szerző van,mi az oka?Nincsennek eléggé marketingelve ,vagy csak a történetek rosszak?

Mondtak olyat is ,ha látják h9gy magyar meg se veszik ,vagy el se olvassák a könyvet,viszont láttam, hogy írói álnéven vannak magyarok és azokat pedig olvassák .Talán nem.tudják ,hogy magyar akkor már csak jó lehet?

2017. márc. 6. 07:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
89%

Magamról tudok beszélni. Azokat a témaköröket, amiket én szeretek leginkább angol anyanyelvű írók írják meg. Konkrétan itt a fantasy bizonyos válfajairől beszélek. Nyilván vanna próbálkozások, de egyszerűen nem ugyan az.

Magyarország pici piac. Sokkal kisebb a lehetőség kísérletezni, rétegműveket írni. A magyar anyanyelvűek 0,01%-a elolvas egy könyvet. Hány ember lehet az? A wikipedia szerint kb. 130 000 ember. Angol anyanyelvűek? kb. 3,5 millió.

Ráadásul ha a tanultakat is belevesszük, akkor még nagyobb az eltérés.

Egyszerűen egy sokkal nagyobb nyelvben sokkal több a lehetőség.

Az meg baromság, hogy mert szüvegértés, meg értelem. Mintha egyébként angol nyelven nem lennének pont ugyan úgy nagy művek, mint mondjuk magyarul.

2017. márc. 6. 18:09
 12/12 anonim ***** válasza:
Legutoljára amit magyar szerzőtől olvastam, az Leiner Laura Szent Johanna Gimi és Bábel című könyve. Én általában azokat a könyveket részesítem előnyben, amik az alexandra vagy a moly honlapján megjelennek. Mert azokról tudom, hogyha sokan olvassák őket, rossz már nem lehet. Könyvesboltokban általában a pszichológia és gasztronómia témakörön belül vagyok, ezeket szoktam megvenni. Egyébként mindig letöltöm őket és, hogy ne rontsam nagyon a szemem, esténként olvasok egy fejezetet így az esti programom mindig megvan.
2017. márc. 27. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!