Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek miért olvasnak...

Szerintetek miért olvasnak inkább külföldi szerzőktől könyveket, mint magyaroktól?

Figyelt kérdés

Ezt a modern irodalomra értem.

Nagyon kevés befutott magyar szerző van,mi az oka?Nincsennek eléggé marketingelve ,vagy csak a történetek rosszak?

Mondtak olyat is ,ha látják h9gy magyar meg se veszik ,vagy el se olvassák a könyvet,viszont láttam, hogy írói álnéven vannak magyarok és azokat pedig olvassák .Talán nem.tudják ,hogy magyar akkor már csak jó lehet?

2017. márc. 6. 07:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
9%
Mert általában a magyar írók könyveihez kell alapműveltség, szövegértés is. Egyikből se sok van manapság a magyaroknak. Pl. Szüleim, nagyszüleim rengeteg Jókait, Gárdonyit, Mikszáthot olvasnak. Most meg sokan nyavajognak, hogy ezeket nem értik. Hát valóban egy Leiner Laura, Stephany Meyer vagy valamilyen másik vámpíros tini hülyeség kategória.
2017. márc. 6. 07:48
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
* nem egy kategória
2017. márc. 6. 07:49
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Még valami. Manapság, minden szégyen, ami magyar. Magyar never adni is magyarkodás. Habár megértem. Egy tót, sváb, roma miért magyarkodjon. Sajnos ezek vannak már Magyarországon többségben.
2017. márc. 6. 07:51
 4/12 anonim ***** válasza:
33%
Mondjatok jó magyar könyveket amik 1940 után készültek.
2017. márc. 6. 09:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az irodalom órák és a kötelező olvasmányok tehetnek róla. A legtöbb magyar könyv (de orosz is) totál depresszív.

Megőrül, megölik, nyomorog, öngyilkos lesz, megbetegszik és meghal, meglopják (utána ő is nyomorog), becsapják, megcsalják, nemi beteg lesz, nem kívánt terhes lesz, gyilkos lesz és ott van még a gyereknyomor, gyerekhalál stb...

Nagyon kevés a jó hangulatú magyar kötelező, valahol egyensúlyban kéne lennie a kettőnek. Miért nem lehetett több Örkény István, Szabó Magda stb... a tananyagban például? Nem csoda hogy ilyen élmények után félve nyúlnak hozzá sokan a magyar irodalomhoz. :(

2017. márc. 6. 09:25
 6/12 A kérdező kommentje:
Duncan Shelley
2017. márc. 6. 11:44
 7/12 anonim ***** válasza:

Egyetértek, a kötelező olvasmányok totál elveszik az emberek kedvét magyar szerzőktől.

Én most olvasom Bíró Szabolcstól a Non nobis domine című regényét. Történelmi regény, Károly Róbert idején játszódik és HIHETETLENÜL IZGALMAS!!! Miért nem ilyeneket adnak fel suliban olvasni valónak? Ugyanúgy tanulságos lenne, és még szórakoztatná is a diákokat, mivel van mondanivalója, és magyaroknak szól eleve.

Mondjuk én azt vettem észre, hogy egyre népszerűbbek a magyar történetek, bár igaz, hogy főleg történelmi kategóriában. De az tény, hogy a külföldi szereplőkkel játszódó történetek kelendőbbek, és igazából megértem, mivel néha nehéz elképzelni, hogy nálunk történjen bármilyen izgalmas esemény, ami megférne egy könyv lapjain. Viszont ha több bűnügyi, kaland stb. szórakoztató irodalom jönne magyar szereplőkkel és helyszínekkel, akkor ez a trend megfordulna szerintem.

2017. márc. 6. 13:52
 8/12 anonim válasza:
Hát szerintem ehhez a kötelezőknek nincs köze hozzá.Ugyanúgy vannak külföldibe is rossz hangulatúak és unalmasak.
2017. márc. 6. 15:21
 9/12 anonim ***** válasza:
Dehogy nincs közük. Olvass csak utána fórumokon, mindenhol azt látni, hogy mennyire megutáltatják az olvasást a kötelező könyvek, mert unalmasak és depresszívek. Nagyon ritka, amelyik nem az, és könnyen elolvassák őket a diákok.
2017. márc. 6. 15:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem az egyik kedvenc sci-fi íróm magyar. Markovics Botond azaz Brandon Hackett.
2017. márc. 6. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!