Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha Szabó P. Szilveszter arcát...

Ha Szabó P. Szilveszter arcát adom egy karakteremnek az baj? Mármint lehet belőle valami probléma? (Nem Szilveszterről fog szólni természetesen)

Figyelt kérdés
Szeretnék egy Rómeó és Júlia+sajátszereplős történetet írni, amiben Tybalt lesz az egyik főszereplő. A magyar darabból egyik színészt sem szándékozom "felhasználni" kivéve Szilvesztert. Sokat agyaltam rajta, hogy kellene-e az ő arcát használni vagy sem, de amikor írok akkor is teljesen ugyanúgy képzelem el a karaktert, mert szerintem ezt a szerepet tökéletesen rászabták. Tiltja-e valami, hogy felhasználjam? Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. febr. 18. 23:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, a fanfiction írók nagyon sokszor használnak létező embereket alapul a karakterüknek...
2017. febr. 19. 15:38
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat! :) Igen tudom, hogy szoktak, énis ilyen író vagyok, csak más kategóriában. :)

Ezt azért gondoltam másabbnak, merthogy itt magyar ember úgymond arcáról van szó, de így visszagondolva több heéyen is találkoztam már olyannal ahogy magyarokat használnak fel, csak tegnap kétségbe voltam esve, hogy mi van, ha nem lehet, mert akkor teljesen elveszett volna a főszereplő tybalti mivolta, vagyis na, én teljesen így képzelem el a saját Tybaltomat, és azért fontos :)

2017. febr. 19. 22:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy arcot íróként nem lehet felhasználni, csak arra alapozni. Ha kerek-perec leírod hogy Tybald arca olyan mint Szabó P. Szilveszteré, akkor nincs értelme írnod. Ha Tybald-ot mint Szabó P. Szilvesztert írod le, akkor senkinek sem lesz egyértelmű kire gondoltál, van -e egyáltalán valós alapja Tybaldnak. Mindenki máshogy képzeli el Tybaldot, mindenki más arcot lát maga előtt ha azt olvassa hogy "nagy orr", vagy "kerek szemek".
2017. febr. 20. 13:41
 4/9 A kérdező kommentje:

Szia. :)

Persze, van abban igazság, hogy mindenki másképp képzeli el, csak a bloggervilágban a szereplőkhöz szokás arcokat is társítani pl: [link]

Na, és így gondoltam én is, hogy "felhasználom az arcát". :)

2017. febr. 20. 14:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nekem a "nem érdemes írni" kategória. :(
2017. febr. 20. 15:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, de ezt most nem értem, ha az előző vagy, akkor nem akartalak megbántani, csak nagyjából el szerettem volna mayarázni, hogy én mire értettem, ha megbántottalak ne haragudj rám :)
2017. febr. 20. 16:54
 7/9 anonim ***** válasza:

Dehogy bántottál meg! :)

Egyszerűen nem látok irodalmi értéket azon a blogon, és szórakoztatónak sem érzem. Így nekem értelmetlen, "felesleges."

2017. febr. 20. 18:28
 8/9 A kérdező kommentje:

Ez a történet nem a linkelt blogon lesz írva, az nem is az én blogom, csak azért linkeltem be azt az oldalt, hogy én is úgy szeretném a szereplőket berakni. :)

Jaaj, megkönnyebbültem, hogy nem írtam semmi bántót. :)

2017. febr. 20. 19:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Én az Unreal Tournamentben anno a botoknak ilyen neveket adtam, hogy Gyurcsany Ferenc, Orban Viktor, Selmeczi Gabriella, Alonso, Vettel, Peridot Vigro, Kadar Janos, Hitler stb. és sosem lett belőle baj, pedig miszklikre szaggatta őket az általam irányított játékos.
2022. dec. 16. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!