Házi könyvtár kialakításához milyen alap könyveket javasoltok?
Magyar értelmező kéziszótár
vmilyen lexikon, vagy enciklopédia
vmilyen atlasz (nekünk speciel az én középiskolás atlaszom van meg)
Nem tudom, vannak-e (biztosan) frissebb verziói, de pl Ég és Föld, ill. A világ és az ember régen alapkönyvek voltak ott, ahol gyerek van, és szerintem hasznosak is, bár nyilván részben már elavultak... de vmi ezekhez hasonló
Biblia
Mesék közül:
Hetvenhét magyar népmese v egyéb népmesei gyűjtemény
Grimm válogatás
Néhány egyéb magyar könyv egyéni ízlés szerint (Vackor, Vuk, Szaffi, Móricz állatmeséi, Öreg néne őzikéje, Süsü, stb)
Micimackó
Kis herceg
Ifjúsági könyvek közül:
a kötelezők nyilván (nem mert kötelezők, hanem mert tényleg alapművek, pl: Két Lotti, Lassie hazatér, Pál utcai fiúk, Légy jó mindhalálig, Kincskereső kisködmön, Shakespeare válogatás, Egri csillagok, stb)
Harry Potter
Ahol van lány-gyermek, ott néhány pöttyös/csíkos könyv is elfér, pl szerintem egyik alap a Szöszi trilógia, vagy az Abigél
Gyűrűk ura
Péter Pán
Egyéb regény, szépirodalom, ami mindenki polcán elfér szerintem:
Jane Eyre
Nana
Üvöltő szelek
Az arany ember (mondjuk ez kötelező is -volt legalábbis régen)
esetleg Karl May, Dan Brown 1-1 könyve, vagy Agatha Christie, Rejtő, Szilvási, Berkesi... ők mind olyan írók, akiktől elfér 1-1 kötet a polcon, hogy lehetőség legyen megtalálni azt az irányt, amerre később majd megy az ember.
És "réteg-könyveket" nem is írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!