Mit szóltok a könyvem alapötletéhez?
A lényeg annyi volna hogy egy emberről állatra, állatról emberre terjedő vírus szabadul el csernobilból. Ez a dolog agresszív, fájdalmat nem érző rémekké változtat mindenkit. Lényegében olyasmi mint a zombivírus, csak itt nem halnak meg. A lényeg nem is ez, hanem az hogy a csernobilosdi nem elcsépelt még kicsit?
A magyarázat a sugárzás miatt eltorzult baktériumtörzs ami okozza ezt a veszettségszerű állapotot.
.
De, elég elcsépelt ötlet Csernobillal jönni. A nyolcvanas évek végén még friss ötlet volt, de azóta annyi minden történt már. Azonkívül az első sorban vírust, az utolsóban baktériumot írsz. Döntsd el, melyik legyen, mert nem ugyanúgy működnek, nem ugyanúgy kell védekezni ellenük, ráadásul a baktérium és a baktériumtörzs is két különböző fogalom.
Ebből az ötletből lehet nagyon jó és siralmasan ócska történetet is csinálni. Amit írtál, önmagában nem alkalmas arra, hogy eldöntsük, érdemes-e belekezdeni. Magából a cselekményből írj valamit, lehetőleg konkrétumokat, tehát ne azt, hogy "és akkor mindenféle kalandokba keverednek", mert az megint csak nem mond semmit.
Kezdjük ott, hogy, ez nem alaptörténet! Az legalább egy oldal lenne, helyszínekkel, karakterekkel, cselekményvázlattal. Ez három és fél sor, és amúgy meg ezt a Csernobil témát hagyjuk már a fenébe, komolyan minek kell egy zombiapokalipszist egy ilyen banális dologgal magyarázni?
A vírus kontra baktérium dolgot már írták, de ez van, ha egyszer valaki nem szereti a biológiát.
Tehát mindent egybevetve, alapötleted ennyi:
mutáns vírus-zombi apokalipszis
Ehhez azt szólom, hogy elegem van, beteg vagyok ettől a mostani zombi őrülettől, komolyan azt hittem, hogy a Twilight vámpíroknál nem jöhet rosszabb, de mióta feltámasztották a zombi műfajt (amin nem mellesleg a 90-es években még mindenki röhögött és nem tudtuk komolyan venni), azóta filmek, filmsorozatok, mangák, animék, PC és konzol játékok, könyvek százai készültek a témában. Hogy is mondjam, a zombik eléggé lerágott csont.
A többieknek igazuk van. Azon kívül én az ilyesmit mindig egy alternatív világba szoktam helyezni. Akkor nagyjából szabad kezet kapsz. Nem kell Csernobilhoz ragaszkodnod, kitalálhatsz bármilyen történelmet, bármilyen katasztrófákat, vagyis felépíthetsz egy érdekes, izgalmas világot a történethez, ami nem lesz elcsépelt, ha ügyesen csinálod. Ám az említett vírus/baktérium és hasonlók keverése még ilyenkor sem oké, mert ha az olvasók előzetes tudására támaszkodsz, akkor legyenek már helyükön a fogalmak.
Amúgy te itt most annyit írtál le nekünk, hogy milyen világba helyezed a történetet, az viszont nem derült ki, hogy mi is lesz maga a történet. Kik és mit fognak csinálni? Honnan indulnak, hova jutnak?
Teljesen egyetértek a 4-es alábbi soraival. Ezzel nem fogsz eredeti értéket létrehozni.
"Ehhez azt szólom, hogy elegem van, beteg vagyok ettől a mostani zombi őrülettől, komolyan azt hittem, hogy a Twilight vámpíroknál nem jöhet rosszabb, de mióta feltámasztották a zombi műfajt (amin nem mellesleg a 90-es években még mindenki röhögött és nem tudtuk komolyan venni), azóta filmek, filmsorozatok, mangák, animék, PC és konzol játékok, könyvek százai készültek a témában. Hogy is mondjam, a zombik eléggé lerágott csont."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!