Olyan akció/fantasy/sci-fi könyvet keresek amibe van love-story de csak mellékszálként?
Én általában a két véglettel találom szemben magam vagy az egész történet egy nyáladzás és ezáltal a karakterek személyisége elég jól kibontakozik de ez a történet rovására megy,
vagy egyáltalán nincs benne és így a történetet szárnyra kap és gyakran megváltja a világom de amikor a végéhez érek érzem, hogy hiányzót belőle valami amivel a karakter teljesnek érezném.
Tehát az arany középutat keresem és remélem tudtok mondani párat ami belesik ebbe a sávba.
Hmm hát végül is talán a következőkben::
Naomi Novik: Rengeteg - itt eléggé, de nem nyálas
Diana Wynne Jones: A vándorló palota - itt több szerepe van
Michael J. Sullivan: Riyria-krónikák sorozata
Ernest Cline: Ready Player One
Patrick Rothfuss: A szél neve
Brandon Sanderson: Elantris
Rachel Hartman: Seraphina
John Scalzi: Vének háborúja
Hátha megtetszik valamelyik:
Clive Barker: Korbács
Neil Gaiman: Anansi fiúk
Lauaren Beukes: Zoo City
Mindháromban van érzelmi (szerelmi?) szál, de nem az a lényeg. Talán az Anansi fiúkban azért mégis nagyobb szerepe van az események motivációja szempontjából, de nem a nyáladzós stílusban kapod - legalábbis szerintem :) .
Egy éjszaka pörgetem ki szerintem megfelel a leírásnak és nagyon tetszett mindenkinek ajánlom:
Neal Shusterman - Bontásra ítélve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!