Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Trónok harca könyvben?

Trónok harca könyvben?

Figyelt kérdés
A sorozatot nézem/néztem, de gondoltam rá, hogy könyvben is elkéne olvasni. Nagy a különbség a kettő között?
2017. febr. 7. 18:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy, főleg az új évadok térnek el. Arról nem is beszélve, hogy mennyi mindent kihagynak a sorozatból.
2017. febr. 7. 18:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Fergetes paint tudásom bevetve módosítottam egy képet, ami a legjobb válasz a kérdésedre: [link]

Szavakkal pedig:

A könyv sokkal terjedelmesebb és így jobb is. A sorozatból nagyon sok jelentet, történetet kihagynak (pl. Sansa Stark igazi története Joffrey halála után) vagy megváltoztatnak (pl. Jon Snow megkéselésének körülményei), több szerepet vonnak össze (pl. Tywin Lannister és Roose Bolton vagy Vargo Hoat és Locke), vagy szerepeket változtatnak meg ÉS vonnak össze (pl. Sansa a saját története helyett Jeyne Poole történetét kapta meg a sorozatban, Jeyne pedig kimaradt belőle az 1. évadot leszámítva).

A könyvbeli karaktereknek még az 5%-a se szerepel a sorozatban.

Több látomást és jóslatot kihagytak, pl. hogy bár nem egyértelműen, de Dany látta a Red Weddinget/Vörös Nászt vagy hogy egy öregasszony megjövendölte Cat halálát.

2017. febr. 7. 19:07
 3/6 A kérdező kommentje:
huhh hát akkor szerintem mindenképp elolvasom, ha ennyire eltér a két történet :O köszi
2017. febr. 8. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:
könyvbe ugy hivják hogy a tűz és a jég dala... még filmbe nem néztem de azt tudom hogy felkeltem hajnalba hogy olvassam zseniális az iró
2017. febr. 10. 21:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Az 1. évad és az 1. könyv kb ugyanaz. Hasonló a helyzet a 2. évaddal és a 2. könyvvel is kb.

Később kezdenek nagyon eltérni egymástól.

De ha az első könyv bejön, akkor onnantól úgy is tudni fogod hogy olvasnád-e a többit.

2017. febr. 11. 15:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Az 1. és 2. évad se ugyanaz, mint a könyv. Már az 1. évad 1. részének 1. jelenetei se teljesen a könyvet adják vissza.
2017. febr. 11. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!