Leírnátok, hogy mi a véleményetek erről a fantasy "varázslat rendszerről"?
Nem igazán vannak emberek, akiknek az ilyesmit el tudnám mondani. Ezért jó lenne, ha leírnátok, hogy a tervem mennyire működőképes egy történetben.
Nem ebből áll az egész sztori, viszont a részét képezi, az egyik fontos eleme.
Tehát az adott világban a mágia tudománya nem igazán van jelen, csak néhány formában és a legtöbbet így is homály fedi.
A varázslat legismertebb és legelterjedtebb formája az alkímia. Ez nem egészen ugyanaz az alkímia, amit mi ismerünk, eléggé szabadon értelmeztem (lehet majd a neve is megváltozik). A lényege annyi, hogy a varázslatoknak mindig ára: különböző alaponyagokat, összetevőket kell használni hozzá.
Na most amire ki szeretnék térni, az az egyik legnehezebb ágazata: amikor élettelenből élőt teremt, azaz a gólemkészítés. (Ennek a neve is lehet megváltozik.)
Az alkimisták felfedeztek egy olyan anyagot (fémet), ami képes megváltoztatni a halmazállapotát bármikor szilárdról folyékonyra és vissza. Ez a fém adja a gólem kültakaróját, "bőrét". Mivel az állaga változtatható, ezért az emberi bőrt is tudja kiválóan utánozni, a megfelelő színezéssel pedig tökéletes ember másolatot lehet alkotni. Ezt fel is használják, ha pl. megbízható kémre van szükségük valahol. A gólem mindig hűséges a "teremtőjéhez".
Viszont a gólem létrehozásához mindig szükség van valami (egykor) élő dologra is. Ami általában emberi testrész. Aminek lehet előnye és hátránya is. Ha pl. egy ember szemét használják fel a gólemhez, akkor a gólem felismerheti azokat, akiket a szemek előző gazdája már látott, ha pl. egy kardvívó kezét használják, akkor emlékezhet bizonyos mozdulatokra, fogásokra, stb.
Az egyetlen tiltott testrész a létrehozásánál az agy, mivel a gólemnek megvan a maga személyisége (nem öntudatlan robotok). Ha emberi agyat használnak, akkor megőrül teljesen (tudathasadás).
Az egyik karakter, egy gólem kém lenne a királyi udvarban. A király nővérének halva született lányából (a neme még változhat, de egyelőre lány) alkották volna meg. Abban lenne különleges, hogy egy egész emberi testet használtak a teremtéséhez, benne az aggyal is, de mivel babáról volt szó, ez nála nem okozott látszólagos károkat. Az anya azért vesztette el a babát, mert az erőszakos férje agyonverte és mivel nem először fordult elő, ezt a gyereket már nem szerette volna elveszíteni, ezért bízta a testét egy alkimistára, hogy esetleg így valamilyen formában visszakapja a lányát. Erről a gólem nem tud. Mindenesetre az anyja a személyes bosszúhadjáratára használja fel őt, ami a család többi tagja felé irányul (ki akarja irtani őket).
Szerintetek ez működő ötlet lehet? Vagy dolgozzam inkább át? Vagy nagyon rossz?
Lehet. Igazából túl sok kutatómunkát nem végeztem ezzel kapcsolatban, mert nem akartam, hogy ezek a dolgok befolyásoljanak. A homunkulusztól szerintem abban különböznek, hogy itt nincs feltámasztva a halott, csak a testrészek miatt ezek a lények emlékeket, esetleg gondolatokat nyernek belőlük.
Egyébként őket nem kell "felnevelni", mert abban a helyzetben/testben vannak, amit megformáznak nekik. Persze azért néhány dolgot meg kell tanítani nekik, de nem teljesen ostobán kelnek életre. Ennek oka meg
az a bizonyos fémes anyag, amit "felfedeznek". Kulcsszerepet játszik abban, hogy miért is olyanok, amilyenek és miért annyira tudatosak, stb. (A lényeg, hogy szerves anyagról van szó, ami egy másik...hm...élőlényhez tartozott, ami kicsit sem emberi.)
Csak túl sok mindent nem akartam leírni, mert félek, hogy a teljes kép nagyobb ökörségnek tűnne. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!