Tudnátok mondani jó fantasy, misztikus könyvcímeket?
Olyan könyvet keresek, ami tartalmas (6,800 oldal) kalandregény, van benne szerelem, tragédia, varázslat, misztikus lények(sárkány, trollok..)misztikus tárgyak. Régi vagy új az csak értékrendi kérdés :) Leginkább az Eragon-t tudnám példaként felhozni.
Köszi előre is!
Metro 2033. És társai. A 2034, Fény Felé, Ég gyökerei, stb.
Tragédia bőven van benne, sőt az egész merő tragédia. Mármint a világ amit felvázol és az emberek élete is. Varázslat oly módon van benne, mint természetfeletti jelenségek, de nem kifejezett varázslat. Kalandregények a javából, és misztikus lények egész hada van benne. De többségük nagy ronda és vérszomjas ösztönlény. Pl sárkányok is vannak ezen könyvekben. Szerelem viszont nem nagyon van benne. Abban a világban a szerelemnek nem nagyon van tere. Ha elolvasod megérted :) Érdemes, jó regények.
tövisek hercege (nem olyan hosszú de 3 részes)
én ajánlom :)
- Tad Williams: Virágok háborúja
- Tad Williams: Shadowmarch-tetralógia. Sajnos magyarul csak az első két rész jelent meg (Tündérvidék, Árnyak és menekülők) pedig imádtam. Én angolul szereztem be a harmadik-negyedik részt.
- Ursula K. LeGuin Szigetvilág-sorozat (Earthsea). Több regény, kisregény, novella tartozik ide. Egyszer kiadták az egészet egy nagy gyűjteményben, talán az Alexandránál, de nem biztos hogy jól emlékszem.
- Raymond L. Feist Résháború-sorozata. Én konkrétan négy összetartozó regényt olvastam (A mágus, A tanítvány, Ezüsttövis, Sethanon alkonya), de az egész egy sokkal nagyobb sorozat része, ami ugyanerről a világról szól.
Ajánlom a Laura c. könyvet ami több részből áll, nekem épp a "Laura és a fény labirintusa" van meg
Kicsit csajos, de azért fantasy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!