Mit ajánlanátok, mit olvassak?
Bánatos k****im emlékezete.
Gabriel García Márquez nobel-díjas író műve.
nahat, en azt nem birtam elolvasni, pedig szeretem Marquezt. barmi mast tole szivesebben...
a let elviselhetetlen konnyusege is jo (Kundera)
de ezt most csak asszocialtam Marquezrol.
Te miket olvastal eddig, amik tetszettek? Ugy konnyebben tudnek ajanlani...
Hát 17 vagyok úgyhogy még csak pár éve olvasok felnőttebbeknek szánt irodalmat de nagyon tetszett
Az alkimista
Harry Potterek
A nagy Gatsby
Izek imak szerelmek
Mocsok
A lany a vonaton
Rejtő Jenő könyvek
MINDEN ami Bukowski
Kurt Vonegutt irásai
Szeretem ha egy konyvben nincsen sok leiras, tajjellemzes:D Viszont nem utasítom el a lassabb könyveket ha van valami mély mondanivalójuk ilyen volt peldaul a Szolit a szorny.
Meg johetnek konnyebb hangulatuak is ha tenyleg szorakoztatoak.
Kerlek ha irtok akkor a konyvcimek melle egy vagy par mondatban le tudnatok irni melle hogy milyen tipusu konyv? Gyors, lassu, izgalmas, rovid, csattanos, erzelmes, mely.... Csak egy rovid jellemzes :)
A kedvenceiteket :)
Az alap amit mindenkinek el kell olvasnia:
Tíz kicsi néger
De még ajánlom...
Éles tárgyak
A könyvtolvaj
Ecc pecc
A szoba
(*az előző vagyok 21:18)
Pár szó róluk...
Tíz kicsi néger: az ismert egyik legjobb krimi, nagyon izgalmas és kiszámíthatatlan, és nincs ember a földön aki a végét kitalálná.
Éles tárgyak: Holtodiglan szerző, hasonlóan meggyőző és fordulatos könyve, ugyanolyan bűnös szereplők, és bizarr titkaik...
A könyvtolvaj: Ebben inkább az érzelmek dominálnak, szívfacsaró, kicsit történelmes könyv egy kislány életéről és a náci időszakbani kegyetlenségekről és túlélésről szól. A Film is nagyon szép!
Ecc pecc: Az rója érti a dolgát, hisz a műfajban dolgozott hosszú ideig. Ilyen furfangos és izgalmas bűnügyek megoldását segítette. Ez az egyik legkidolgozottabb krimi amit olvastam, a legjobb hogy trilógia, azonnal kiolvastam őket, kétség kívül!
A szoba: Ezt ugyan még csak most tervezem olvasni, de a leírás és a megfilmesítés, érdeklődések alapján nem lehet ez sem rossz könyv.
Bűbájtalan
Tükröm, tükröm
Az elcserélt
A fagyos ikrek
Zombi túlélő kézikönyv
Végtelen történet
Sötét elmék
Kaleidoszkóp
Magie az utcalány
Isaac Asimov: A halhatatlanság halála
Nagyformátumú időutazás, minden kötelező elemével, közepefelé egy kis időutazáselmélettel megtámogatva. Ha vevő vagy az ilyesmire nagyon ajánlom.
Patrick Ness: Kés a zajban (Chaos Walking trilógia)
Bár "young-adult" könyv, szerintem nem épp egy megszokott, újrafelhasznált elemekből épített történet. Típusa miatt megvannak a saját kötöttségei, de képes az egész történeten keresztül egy elég feszes tempót tartania. Egy próbát mindenképp megér, nekem tetszett.
George R. R. Martin: Trónok Harca (A tűz és jég dala)
Manapság a sorozatnak köszönhetően a könyv is elég felkapott lett, lehet be sem kell mutatni. Ha mégis ismeretlen lenne, röviden: Politikai központú fantasy, hatalmas terjedelemmel, alaposan kidolgozott karakterekkel és világgal, ami próbál elszakadni a megszokott fantasy elemektől (még ha a későbbi könyvekben ezekhez részben vissza is tér). Elég hosszan képes ülni a történet, de mikor felpörögnek az események, alig lehet letenni. Előny, ha jó a névmemóriád, és képes vagy észbentartani a viszonyrendszert.
Látom, tényleg még csak kóstolgatod a könyveket, és kialakulóban az ízlésed. Sok jó könyvet neked! Remélem még nagyon sokat fogsz olvasni! Egy csomó mindent tudnék ajánlani, megpróbálok párat kiragadni.
- Diana Wynne Jones: A vándorló palota, az égi palota, A másik palota (nagyon vicces, bájos, izgalmas fantasy-mese)
- Meg Cabot: Misztikus szerelem (gimiszerelem fantasy-beütéssel, aranyos, izgis) + Meg Cabottól szinte bármi
- Kathryn Stockett: A Segítség (Meg is filmesítették, szép és elgondolkodtató a feketék jogairól)
- Philip Pullman: Az arany iránytű, A titokzatos kés, A borostyán látcső (csavaros, izgalmas, különleges fantasy)
- Jonathan Stroud: Bartimaeus trilógia (alternatív középkor egy nagypofájú öntelt dzsinn kommentálásában, vicces)
- Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz (különleges és rafinált, egy varázslattal működő cirkuszról)
- Erich Kastner: Három ember a hóban, Az eltűnt miniatűr, A repülő osztály, Emil és a detektívek (kedves imádni való kis történetek, utánozhatatlan szelíd humorral)
- Mark Twain: Koldus és királyfi (klasszikus kalandregény a középkori Angliában)
- James Rollins: Káosz (csavaros-rohanós-menekülős kis misztikus beütéssel)
- Szergej Lukjanyenko: Őrség sorozat (alternatív Moszkva a Fény és a Sötét híveinek harcával, nagyon csavaros!) + Lukjanyenko többi könyvét is ajánlom, hatalmas ötletei vannak
- Scott Westerfeld: Leviatán, Behemót, Góliát (két fiatal egy alternatív első világháborúban, ötletes, kalandos)
- Orson Scott Card: Múltfigyelők (ez egy lassúbb tempójú, inkább elgondolkodtató könyv, de nagyon sokat ad, amin el lehet töprengeni - az időutazás lehetőségeivel és következményeivel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!