Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti hogy vagytok ezzel?

Ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap Harry Potter olvasás közben rájöttem miért szeretem annyira ezt a sorozatot, meg a Percy Jacksont, aztán rájöttem, hogy az Útvesztő, Beavatott, Éhezők viadala miért annyira rosszak. Mármint nem rosszak, de most, hogy erre rájöttem már csak középkategóriások a számomra. A főgonosz. Mármint a HP ben ott van Voldemort, aki a legkidolgozottabb, legikonikusabb főgonosz, akivel valaha találkoztam, remek háttérsztorival, meg mindennel. A PJ ben meg ott van Kronosz, aki ugyan nem kapott háttérsztorit, de mindek kellene egy titánnak háttérsztori. Na mindegy szóval ő is egy rendkívül erős főgonosz. Aztán ott van a Lorien krónikák, amit ajánlok, abban is egy rendkívüli főgonoszt tudtak összehozni. Az éhezők, a beavatott, az útvesztő meg társaik meg szerintem elmehetnek a francba az olyan főgonosznak szánt karakterekkel, mint Snow, Jenine, aki nem is volt igazából az, az egész sorozatban nem tudott az író egy főgonosz karaktert sem tenni, meg az a patkányember karakter, aki szintén semmilyen. Ráadásul a főhösöknek nincsenek kiemellkedő tulajdonságaik. Trist mondjuk a végére egészen megkedveltem, de Négyes csak azért volt a könyvben, hogy legyen benne szerelem. Peta egy senki volt végig, csak rínyalt és nem is értettem minek kellett bele. Thomast már jobban kedveltem, vele nem volt kimondottan semmi bajom, de azért mégsem egy Percy Jackson volt. Szóval nem tudom, lehet csak én vagyok így vele, de nekem hiányoztak az ikonikusabb fő gonoszok mindenből. Ti hogy vagytok ezzel?
2016. okt. 2. 17:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy ikonikus főgonoszra mindig szükség van egy kaland/fantasy regényben, mert sokan szimpatizálnának a rosszal, de ha nincs jól kidolgozva...
2016. okt. 2. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Egy ikonikus, erős antagonista legyőzése hatalmas teljesítmény, ettől válik igazán hőssé a protagonista. Ha ilyen nincs, lehet a főhős akármilyen penge, az olvasónak az lesz az érzése, hogy ezt egy óvódás is megcsinálta volna a délutáni csendespihenő után.
2016. okt. 3. 00:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt remekül megfogalmaztad magadnak.. és a két előttem kommentelő is leírta. :D

Ha nem is ' főgonosz , de egy személy, aki ide is oda is csapódik olykor, de csak a végén derül ki, valójában a jó oldalon állt vagy a rosszon.. !? Mindig dobnak egy sztorin :D

2016. okt. 3. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!