Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek miről írjak?

Szerintetek miről írjak?

Figyelt kérdés

Fantasy-t szeretnék írni, de attól tartok, ezen a főbb kategórián belül már majdnem minden alapsztorit, vagy történetet kiveséztek az emberek.

Ti tudnátok valami "újat" összehozni ilyen fantasy téren?

2016. szept. 23. 10:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, én tényleg hiszek abban, hogy akárki írhat, amíg a vé végeredmény működik, de tény, hogy ennek belülről kellene jönnie, nem úgy, hogy elhatározod, hogy "na akkor most írok egy fantasyt", bár semmi ötleted nincs rá, úgyhogy a műfaj sablonaihoz nyúlsz, ami miatt úgy érzed, hogy itt már mindent elmondtak.

Persze, ha nem így van, akkor bocsi, de nekem ez alapján úgy tűnik, hogy eléggé kívülről közelíted meg a dolgokat. Ha lesz egy ötleted, majd érezni fogod rajta, hogy sablon-e vagy sem. Egyébként nem, még messze nem vesézték ki a fantasyt, bár nekem az az érzésem, hogy high fantasyre gondolsz törpékkel, tündérekkel meg ilyesmivel.

2016. szept. 23. 10:58
 2/4 RoseTyler ***** válasza:
Miről írj? :D Amiről akarsz! Alkoss egy egyedi világot, aztán hajrá! Ha van egy kellemes stílusod, jók a karaktereid, meg fenn tudod tartani az olvasó érdeklődését, akkor nyert ügyed van, és szinte mindegy mi a sztori. Na jó, ez utóbbi nem teljesen igaz, de nem mindig a történet a nagy dobás egy-egy regényben.
2016. szept. 23. 12:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem mindig össze lehet hozni valami újat, a fantasy világ aztán tényleg határtalan, csak az emberi elme hajlamos rá, hogy egysíkúan gondolkodik, aztán persze nem látja a fától az erdőt.

Hogy miről írj? Amiről te akarsz. A kalandozós szórakoztató irodalomból olyan sok van, hogy bőven kimeríti az igényeket, szóval ha ebben gondolkozol, akkor írd azt, ami téged szórakoztat; a magad örömére, ne mások kívánságára, mert mire a végére érnél, ők már rég találtak egy másik könyvet. Ha pedig mély mondanivalód van, amit művészi nyelven szeretnél elbeszélni, akkor... nos, akkor gyanítom nem kérdeznél, hanem már dolgoznál a vázlaton. :)

2016. szept. 23. 14:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát, köszönöm a válaszokat, már ma elkezdtem megírni a prológust, bízom abban, hogy sikerül valami élvezhetőt összehoznom :)
2016. szept. 23. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!