Ha spekulatív fikció (sci-fi, fantasy) történetet írtok ti is el szoktatok veszni néha a világépítésben?
Ez szerintem normális.
Én a természetrajzán agyalok mindig sokat. Hogy bizonyos helyeken milyen növények és állatok élnek, hol és mit lehet termeszteni. Néha új növényeket is kitalálok miatta. De ha érdekel, akkor ezen nincs semmi meglepő. :)
És ez baj? :) Legalább otthonosan mozogsz utána a világodban és gyorsabban haladhatsz utána a tényleges történet megírásával. Persze, azt a 20+ oldalt cselekmény nélkül ne írd bele a regénybe, max magadnak írd meg jegyzetként.
És igen, velem is megesik az ilyesmi. De mivel én előre nem dolgozok ki semmit, így menet közben vannak ilyen hosszabb kitérőim, amikor már elkerülhetetlenné válik, hogy végre átlássam azt a világot. :)
Én megalkottam már egy világot, csak bővíteni szoktam:
Leírtam az éghajlatot, növényeket és állatokat, és a lakókat, mindig bővítem egy kis rejtéllyel:
Elátkozott helyek
Titkos alagutak és kamrák a földalatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!